sursa foto: mediafax.ro
FactualSpot

O femeie din Argeș este cercetată penal după ce a solicitat o ambulanță fără să precizeze că este infectată cu COVID-19

0

O femeie de 33 de ani, din judeţul Argeş, este acum cercetată penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a solicitat o ambulanţă fără a preciza că este pozitivă pentru COVID-19.

Instituţia Prefectului Argeş a precizat vineri, 31 iulie, într-un comunicat de presă, faptul că: „A fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, ca urmare a faptului că o femeie de 33 de ani, diagnosticată cu COVID-19, a solicitat intervenţia unui echipaj medical, fără a recunoaşte că este infectată cu noul coronavirus.”

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, poliţiştii argeşeni au verificat 395 de persoane aflate în izolare. De asemenea, au fost controlate 158 de societăţi comerciale, au fost legitimate 307 persoane şi au fost verificate 173 de autoturisme, iar, în urma neregulilor constatate au fost aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

În plus, jandarmii au aplicat trei amenzi în valoare de 1.500 de lei şi şapte avertismente persoanelor care nu au purtat masca de protecţie. Pompierii argeşeni au verificat 94 de societăţi comerciale şi 710 persoane fizice, dintre care 51 au fost surprinse că nu respectau măsurile de protecţie individuală, fiind aplicate 50 de avertismente şi o amendă de 500 de lei.

Infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor este incriminată în Codul Penal, la art. 352: „Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.”

#Dosarul10August –> Alte 11 persoane au primit condamnări cu suspendare pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice

Articolul precedent

Postările de pe TikTok au adus unor tinere din Egipt pedeapsa cu închisoarea

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual