sursa foto: Ministerul Apărări Naționale
SpotVideo

O echipă de specialiști ai MApN pleacă în Alabama cu scopul de a oferi sprijin în contextul pandemiei de COVID-19

0

O echipă formată din 15 specialiști ai Ministerului Apărării Naționale (MApN) a plecat luni, 25 mai, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19 arată un comunicat al MApN.

Personalul este format din cinci medici, cinci asistenți medicali și cinci militari specialiști în domeniul CBRN, iar, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, aceștia vor oferi sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unități de îngrijire și tratament medical de pe teritoriul statului Alabama. Totodată, aceștia se vor informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât și în ceea ce privește apărarea CBRN.

La plecarea acestora, de la Baza Aeriană 90 Otopeni, au participat Premierul Ludovic Orban și ministrul apărării, Nicolae Ciucă. “Folosesc ocazia pentru a transmite un mesaj ferm: între SUA și România e un solid parteneriat strategic, care generează acțiuni comune în toate domeniile de activitate”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Cooperarea dintre România şi statul Alabama se desfăşoară prin intermediul programului de parteneriat statal (State Partnership Program) lansat în anul 1993, program coordonat de Comandamentul Forţelor Americane din Europa (USEUCOM).

„Este o misiune în sprijinul solidarității și cooperării între SUA și România. Obiectivul este de a fi alături de medicii din SUA și de a vedea foarte clar cum acționează echipele medicale din SUA în lupta contra COVID. Urez succes misiunii noastre!”, a ma precizat premierul.

O formație de acrobație aviatică a survolat spitalele din București, în semn de recunoștință pentru personalul medical aflat în prima linie de luptă împotriva COVID-19

Articolul precedent

Uniunea Europeană a întocmit o listă neagră cu statele care au cel mai ridicat nivel de transmitere a COVID-19. Planuri de repornire a turismului și de reluare a zborurilor

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot