sursa foto: cluju.ro
FactualSpot

O anchetă penală a fost demarată după aglomerația realizată în parcarea aeroportului ”Avram Iancu” din Cluj

0

Un contraexemplu clar al conduitei recomandate în perioada pandemiei a fost astăzi exemplificat pe Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca. Încă de la ora 7:00 un număr de aproximativ 1500 de persoane s-au înghesuit în parcarea aeroportului, în așteptarea celor 12 zboruri în interes de muncă, cu destinația Germania.

Prefectul județului, Mircea Abrudean, a declarat pentru publicația cluju.ro că această aglomerare a fost cauzată de greșita organizare a firmelor private care au transportat muncitorii la aeroport între aceleași intervale orare, în ciuda faptului că primul zbor de tip charter urma să decoleze la ora 13:00.

Inspectoratul General al Poliției Române (IPGR) a anunțat demararea unei anchete penale in rem pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

La începutul ședinței de Guvern, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a solicitat modificarea prin intermediul unei viitoare ordonanțe militare, a articolului 10 din Ordonanța Militară nr.7 astfel încât instituțiile statului să aibă controlul în organizarea programării zborurilor de tip charter efectuate de toți operatorii aerieni pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state.

Ministrul a transmit faptul că procesarea călătorilor pe aeroport s-a realizat regulamentar cu respectarea măsurilor impuse de starea de urgență.

Directorul aeroportului ”Avram Iancu” din Cluj, David Ciceo, a declarat pentru Digi24 că parcarea auto nu se află în gestiune aeroportului, ci a Consiliului Județean. După sesizarea consiliului, agenți ai jandarmeriei au fost repartizați pentru a asigura ordinea și respectarea măsurilor de distanțare socială. Directorul a mai declarat că  deși a solicitat dezinfecția aeroportului, acest lucru nu a fost realizat de firma privată care se ocupă de administrarea acestuia. 

Redăm în cele ce urmează Comunicatul Poliției Române

”Urmare a imaginilor și informațiilor apărute în spațiul public privind situația de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, vă informăm că la nivelul S.R.P.T. Cluj Napoca a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 352 Cod Penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca.

În cursul zilei de astăzi, polițiștii din cadrul S.R.P.T. Cluj Napoca, în temeiul art. 292 Cod de Procedura Penală s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 Cod Penal, în cauza privind situația persoanelor aflate in cursul acestei dimineți pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Cauza se afla sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca.”

Poliția Română face clarificări cu privire la cumpărăturile de Paște: românii pot merge să cumpere miel

Articolul precedent

Prim-ministrul îi cere ministrului Sănătății demiterea Sorinei Pintea de la conducerea SJU Baia Mare, după ce aceasta și-a retras demisia

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual