sursa foto: Facebook/ Robert Tiderle
Din practicăSpot

Vrei să angajezi în funcţie de opţiunea politică a angajatului ? #maigândește-te

0

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a anunțat că instituția va analiza posibilitatea autosesizării în situația lui Robert Tiderle, şeful agenţiei Papaya Advertising, care a publicat miercuri, pe pagina sa de Facebook, o ofertă de angajare, cu precizarea „nu angajăm pesedişti”.

Statusul publicat pe rețeaua de socializare Facebook arată: „Agentia pentru care lucrez angajeaza echipa de creatie. Adica si copy si art. Puteti veni impreuna sau separat. Femei sau barbati, nu conteaza (atata vreme cat aveti talent). Ne puteti trimite orice considerati ca este nevoie la office@papaya.ro. Multumesc frumos. A, sa nu uit. Nu angajam pesedisti.”

„Pot să vă informez că până în acest moment nu am primit o plângere. Am discutat telefonic cu unii colegi din colegiul director. Să vedem dacă vom primi o plângere sau nu. Sigur, se va analiza şi oportunitatea unei autosesizări. La noi, autosesizarea o poate face individual oricare dintre membrii colegiului director. Nu aş dori să mă antepronunţ. Anunţul şi-a atins cel puţin un scop: publicitatea”, a declarat Csaba Asztalos, președintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru STIRIPESURSE.RO.

Asztalos a mai precizat că, în astfel de cazuri mediatizate, este destul de puţin probabil să nu se primească sesizări. „Noi în 90 de zile ar trebui să dăm un răspuns. Dar dacă sunt teme care generează un interes public ridicat, putem să soluţionăm într-un termen mai scurt”, a mai arătat președintele CNCD.

Robert Tiderle (35 de ani) a fondat, în 2002, propria agenție de publicitate, Papaya Advertising, după ce a lucrat anterior pe partea de marketing și în agenții de publicitate.

Agenţia Papaya Advertising s-a remarcat de numeroase ori în ultimii ani, prin activismul antiguvernamental. Cu ocazia referendumului pentru familie, din octombrie 2018, Papaya Advertising a stârnit revoltă printr-un clip intitulat „Copiii referendumului”. De asemenea, agenția a fost recent criticată pentru spotul publicitar al Emag, în care apare Mihai Şora vorbind despre liberate, având în vedere trecutul său comunist.

Ce prevede legea în caz de discriminare politică?

Constituţia României arată, la articolul 41 că: „(1) dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă.

Codul Muncii (Legea 55/2003) detaliază, în art. 5, importanța interzicerii discriminării pe motiv de orientare politică:

(1) În cadrul relaţiilor de muncă funcţionează principiul egalităţii de tratament faţă de toţi salariaţii şi angajatorii.

(2) Orice discriminare directă sau indirectă faţă de un salariat, bazată pe criterii de sex, orientare sexuală, caracteristici genetice, vârstă, apartenenţă naţională, rasă, culoare, etnie, religie, opţiune politică, origine socială, handicap, situaţie sau responsabilitate familială, apartenenţă ori activitate sindicală, este interzisă.

(3) Constituie discriminare directă actele şi faptele de excludere, deosebire, restricţie sau preferinţă, întemeiate pe unul sau mai multe dintre criteriile prevăzute la alin. (2), care au ca scop sau ca efect neacordarea, restrângerea ori înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării drepturilor prevăzute în legislaţia muncii.”

De asemenea, conform OUG 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, amenda pentru discriminarea care vizează un grup de persoane sau o comunitate este între 600 de lei şi 8000 de lei, prevăzută în art. 26.

Potrivit art. 2, alin. 5 din ordonanță: „constituie hărțuire și se sancționează contravențional orice comportament pe criteriu de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, gen, orientare sexuală, apartenență la o categorie defavorizată, vârstă, handicap, statut de refugiat ori azilant sau orice alt criteriu care duce la crearea unui cadru intimidant, ostil, degradant ori ofensiv.”

Principiul interzicerii discriminării este reglementat și la nivel european, în Convenția Europeană a Drepturilor Omului, la art. 14: „Exercitarea drepturilor şi libertăţilor recunoscute de prezenta Convenţie trebuie să fie asigurată fără nicio deosebire bazată, în special, pe sex, rasă, culoare, limbă, religie, opinii politice sau orice alte opinii, origine naţională sau socială, apartenenţă la o minoritate naţională, avere, naştere sau orice altă situaţie.”

Operațiunea de salvare a oilor continuă. Pilotul navei care transporta peste 14.000 de animale oferă explicații

Articolul precedent

#DosarulRevoluției –> Primul termen la Înalta Curte. 5000 de persoane citate în dosar. Ion Iliescu nu este prezent

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Din practică