sursa: protv.ro
FactualSpot

Noii miniștri  ai Justiției, Fondurilor Europene și Românilor de pretutindeni au depus jurământul

0

Decretele de numire în funcție a noilor miniștri au fost semnate vinerea trecută de Președintele Iohannis, iar astăzi a avut loc ceremonia de depunere a jurământului la Palatul Cotroceni.

Cele 3 persoane numite în funcția de membru al Guvernului sunt:

  • Ana Birchall – ministru al Justiției;
  • Roxana Mânzatu –  ministru al Fondurilor Europene;
  • Natalia Intotero – ministru pentru Români de pretutindeni.

Propunerile celor 3 au fost înaintate președintelui de către prim-ministrul Viorica Dăncilă pe data de 29 mai. O data cu acestea, a fost înaintată și propunerea de numire a lui Titus Corlățean ca vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, în locul Anei Birchall. Cea din urmă propunere a fost respinsă de șeful statului, motivând în scrisoarea transmisă ulterior premierului că “persoana propusă nu se bucură de o reputaţie neştirbită, cerinţă esenţială pentru exercitarea demnității de viceprim-ministru şi pentru gestionarea domeniului complex al implementării parteneriatelor strategice ale României, întrucât în funcţia de ministru de externe, deţinută anterior, a gestionat în mod defectuos activităţi din domeniul său de competenţă, ceea ce a avut ca efect direct împiedicarea exercitării de către cetăţenii români din străinătate a dreptului de vot.”

 

Sagrada Família a primit autorizație de construire după 137 de ani de  șantier ilegal

Articolul precedent

#RevizuireaConstituţiei —> PeROL pregătește o secţiune destinată propunerilor argumentate pentru revizuirea Constituţiei

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual