sursa foto: antena3.ro
Factual

Nicușor Dan se poate înscrie în cursa internă pentru desemnarea candidatului la primăria Capitalei, după votul obținut din partea membrilor USR

0

În urma referendumului intern al USR București, 73% din membrii prezenți au votat că sunt de acord ca Nicușor Dan să se poată înscrie în cursa internă pentru desemnarea candidatului la primăria Capitalei. Surse din USR au arătat, pentru G4Media.ro, că pentru acest vot intern a participat un procent de 56%  din numărul membrilor cu drept de vot. Din totalul de 1067 de voturi, au fost 780 pentru și 287 contra, ceea ce înseamnă că 41,4% dintre membrii USR București au votat pentru acesta.

Liderii USR București au cerut membrilor organizației să se pronunțe prin vot cu privire la înscrierea fondatorului partidului, Nicușor Dan, în cursa pentru a obține nominalizarea din partea USR pentru candidatura la Primăria Capitalei, dat fiind că acesta nu mai e membru USR.

Din punctul de vedere al lui Nicușor Dan, referitor la prevederile statutare, reiese că acesta nu consideră că ar exista o opreliște față de candidatura unui independent, cu susținerea USR.

”Cred ca sunt cel mai în măsură să scot Bucureștiul din ghearele animalului politic nefast, Firea-PSD, și să-l transform alături de oameni competenți și integri, într-o capitală europeană, așa cum merităm. Nu este doar credința mea. Sondajele arată recurent că sunt omul politic din opoziție cu cea mai mare intenție de vot a bucureștenilor”, a declarat Nicușor Dan într-o postare pe pagina sa de Facebook la jumătatea lunii septembrie.

Candidatul desemnat de PLUS pentru Primăria Generală este Vlad Voiculescu, ce a fost desemnat în urma votului intern din partidul lui Dacian Cioloş, la sfârșitul lunii iulie. După alegerile interne USR pentru desemnarea candidatului propriu se vor organiza noi alegeri la nivelul Alianței 2020 pentru desemnarea oficială candidatului comun.

Ce conține moțiunea de cenzură, arma pregătită pentru săptămâna viitoare de opoziție pentru Guvernul Dăncilă

Articolul precedent

Ce fac Președintele Iohannis și aspiranții la președinție în Statele Unite ale Americii

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual