sursa foto: cotidianul.ro
FactualSpot

Nicușor Dan se bucură de susținerea membrilor USR București pentru a candida la Primăria Capitalei. Validarea sa este amânată până după prezidențiale

0

Între 8 și 11 octombrie, în cadrul filialei USR București s-au derulat consultări interne cu membrii grupului politic pentru a afla direct de la aceștia care este strategia politică pe care doresc să o adopte pentru alegerile locale din cadrul Capitalei.

Peste 86% dintre membrii care și-au exprimat o opțiune vor ca partidul să-l susțină pe Nicușor Dan, în calitate de independent, pentru Primăria Bucureștiului.

Rezultatele consultării au fost următoarele: 86,1% dintre membri îl susțin pe Nicușor Dan, 3,78% pe Dragoș Dragoteanu și 10,12% pe Mihnea Bărbulescu.

Ieri seară în cadrul Conferinței Municipiului București a fost prezentat rezultatul votului consultativ  obținut în urma exprimării de voință din partea a 741 de membri dintr-un total de 1917.

Așadar, delegații prezenți la Conferință au decis să adopte o strategie politică a Filialei USR București prin care să susțină un candidat independent.

Asta nu înseamnă însă că Nicușor Dan este candidatul nominalizat din partea USR în cursa alegerii candidatului comun la nivelul Alianței 2020.

Conferința Municipală în care se va stabili candidatul pentru alegerile locale la Primăria Capitalei va avea loc în decembrie. Conform explicațiilor suplimentare oferite  redacției noastre de către echipa de comunicare a USR, Comitetul politic stabilit pentru data de 30 noiembrie rămâne valabil, atunci când se va vota un regulament de susținere a candidaților independenți. Acest lucru este necesar pentru că în acest moment statutul USR nu prevede posibilitatea ca altcineva înafara de un membru al partidului să participe la alegeri. După stabilirea unui regulament se va negocia un protocol de colaborare prin care candidatul independent urmează să își asume un program politic comun cu cel al USR București  și în care vor fi stipulate limitativ condițiile de colaborare cu alte forțe de opoziție.

Așadar desemnarea candidatului USR pentru Primăria Capitalei este amânată până după alegerile prezidențiale.

Fostul președinte USR a fost susținut încă de la începutul lansării intenției sale de a candida la primăria Capitalei, de către membrii grupului local USR București. În septembrie a fost organizat un referendum intern în urma căruia  73% din membrii prezenți au votat că sunt de acord ca Nicușor Dan să se poată înscrie în cursa internă pentru desemnarea candidatului la primărie.

Ulterior la nivelul partidului s-a decis amânarea desemnării candidaților care nu sunt membri de partid la alegerile locale de anul viitor  până va fi reglementat modul în care ei pot candida.

Decizia luată atunci de membrii Biroului Național USR a creat nemulțumiri în rândul membrilor acuzându-l pe liderul partidului, Dan Barna, de favorizarea candidatului din partea PLUS, Vlad Voiculescu, pentru alegerea finala a candidatului Alianței 2020 pentru alegerile locale.

Laura Codruţa Kövesi, confirmată de Consiliul UE în funcţia de procuror-şef european

Articolul precedent

Curtea de Apel a suspendat lucrările la linia de cale ferată spre Aeroportul Otopeni, construită pentru Euro 2020

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual