sursa foto: Facebook/NicusorDan.ro
FactualSpot

Nicușor Dan a depus plângere penală împotriva primarului Daniel Florea și altor doi funcționari, după perturbarea conferinței de joi

0

Luni dimineață, Nicușor Dan, candidatul Primăriei Generale din partea Alianței USR-PLUS și PNL, a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București împotriva Primarului PSD al Sectorului 5, a Șefului Poliției Locale și a Șefului Companiei de salubritate a Sectorului 5 pentru evenimentele din data de 18 iunie.

Conferinţa de presă susţinută joia trecută de Nicuşor Dan pentru a susține un punct de vedere asupra proiectelor dezbătute în şedinţa de Consiliu General al Capitalei și pentru a prezenta proiectul unui metrou de suprafaţă în zonă, a fost bruiată de de claxoanele maşinilor de salubritate ale Sectorului 5.

Autospecialele au circulat în cerc în jurul intersecției dintre strada Progresului şi strada Doctor Constantin Istrati, claxonând și stropind cu dezinfectant jurnaliștii și echipa de susținere a conferinței. Poliția s-a prezentat pentru a dirija circulația însă nu a acționat la sesizarea lui Nicușor Dan privitoare la perturbarea liniștii publice.

Plângerea penală a fost înaintată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București pentru a investiga săvârșirea infracțiunilor de delapidare și abuz în serviciu, pe lângă contravențiile de tulburare a liniștii publice sancționate de Legea 61/1991. Reclamantul a explicat că plângerea este de competenţa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pentru că primarul Sectorului 5 are şi calitatea de avocat suspendat în acest moment, cât timp îşi exercită funcţia de primar.

Delapidarea sancționează însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează, cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Totodată, pentru abuz în serviciu, funcționarul public poate fi pedepsit cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Este vorba de folosirea unor mijloace publice, angajaţi şi bani publici, pentru o acţiune în folosul partidului şi în detrimentul unui competitor politic”, a declarat Nicuşor Dan, în această dimineață.

Prima sa conferință de presă susținută în urmă cu două săptămâni la Prelungirea Ghencea, a fost întreruptă de viceprimarul capitalei, Aurel Bădulescu, în mod ostentativ cu un dulap, pentru a ilustra ideea că Nicușor Dan a stat ascuns timp de 4 ani.

Rasismul şi discriminarea nu îşi mai au locul în societăţile noastre, consideră Parlamentul European, condamnând ideea supremației rasei albe

Articolul precedent

Numărul cazurilor de COVID-19, în România, a ajuns la 24.291. 17.031 de persoane s-au vindecat și 1.523 au decedat

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual