sursa foto: pressalert.ro
De la DosarSpot

Nicolae Robu, actual primar al Timișoarei, trimis la judecată în primă instanță în dosarul vânzărilor frauduloase de imobile naționalizate

0

Dosarul penal în care Nicolae Robu, primar al Timișoarei, fostul primar Ciuhandu și alte 7 persoane sunt acuzate de vânzarea frauduloasă a 207 imobile situate în municipiul Timișoara merge pentru a fi judecat în primă instanță, după ce azi au fost definitiv respinse contestațiile depuse în cameră preliminară.

Curtea de Apel Timișoara a respins definitiv ca nefondate contestațiile depuse de cei 9 inculpați ai dosarului, împotriva încheierii penale din 4 august, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Timiş.

Primarul încă în funcție, Nicolae Robu, care și-a pierdut scaunul pentru un viitorul mandat la alegerile din 27 septembrie, este acuzat că a încheiat 2 contracte de vânzare-cumpărare a unor imobile naționalizate, la prețuri modice stabilite, cu persoane care nu au avut calitatea necesară, potrivit normelor aplicabile la data săvârșirii faptei (Legea 112/1995) de a dobândi dreptul de proprietate a respectivelor bunuri.

Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice s-a constituit parte civilă în cauză, solicitând restabilirea situației anterioare săvârșirii infracțiunilor și restituirea bunurilor imobile. În cazul în care repararea prejudiciului în natură este imposibilă, statul solicită prejudicii pecuniare în valoare de peste 9,5 milioane de euro.

OMV Petrom, condamnată definitiv pentru uciderea din culpă a unui băiețel din județul Prahova

Articolul precedent

MAE, cu ocazia Zilei naționale de comemorare a victimelor Holocaustului din România, pledează pentru acțiuni energice de combatere a proliferării discursului instigator la ură și a antisemitismului în mediul online

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar