sursa foto: Getty Images
FactualSpot

Netflix va reduce calitatea imaginilor filmelor și serialelor cu 25%, la recomandarea Comisiei Europene

0

Netflix a decis ca, la sugestia Comisiei Europene, să reducă, pentru următoarele 30 de zile calitatea imaginilor video, cu scopul de a reduce presiunea asupra furnizorilor de internet, conform unui comunicat al companiei.

“Ca urmare a discuțiilor cu comisarul Thierry Breton și Reed Hastings (director Netflix) și date fiind provocările extraordinare generate de epidemia de coronavirus, Netflix a decis să înceapă să reducă calitatea imaginilor peste tot în Europa pentru 30 de zile”, a anunțat compania Netflix.

Joi, 19 Martie, UE a făcut apel la serviciile de streaming, cerând să renunțe la transmiterea filmelor HD, din dorința de a preveni blocarea Internetului și congestionarea  rețelei. Această sugestie vine în contextul în care tot mai mulți oameni lucrează de acasă în această perioadă, pe fondul infectării cu coronavirus.

Din această cauza, consumul de filme în regim de streaming a crescut, mare parte dintre cetățenii Europei aflându-se în izolare la domiciliu. Netflix  a mai arătat că scăderea calității imaginii va reduce consumul de date al companiei cu aproape 25%, dar că publicul va avea în continuare parte de imagini de bună calitate.

O oră de video în standard definition consumă aproximativ 1GB, pe când formatul HD poate ajunge să consume până la 3GB pe oră. Netflix oferă, de asemenea, conținut de streaming în format ultra HD 4K pentru unele dintre programele sale. Decizia companiei de a reduce calitatea imaginilor cu un sfert reprezintă un compromis.

Ce sancțiuni riști pentru minciună în vreme de carantină, după noile modificări ale Codului Penal?

Articolul precedent

ONG-ul FILIA a depus plângere la Parchet împotriva Danei Budeanu: Condamnăm orice formă de violență, de denigrare a femeilor

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual