FactualSpot

Nemulțumiri și proteste. HoReCa plănuiește să dea în judecată statul pentru măsurile inconsecvente și disproporționate

0

Ieri au intrat în vigoare măsurile adoptate de Comitetul Municipal pentru .Situații de Urgență, printre care și închiderea barurilor, cafenelelor și restaurantelor, chiar și cele din hoteluri.

Aproximativ 500 de reprezentați ai domeniului au protestat seara trecută în Piața Victoriei, după ce au anunțat de dimineață că plănuiesc să dea în judecată statul român.

Într-un eveniment creat pe Facebook, la care s-au alăturat circa 3000 de persoane la momentul programat protestului, reprezentanții din domeniu explică pe scurt care este nemulțumirea față de autoritățile statului:

Protestam pentru incriminarea HORECA pentru răspândirea Covid. Credem in existența acestui virus, înțelegem gravitatea lucrurilor dar nu putem sa fim de acord cu rezolvarea lucrurilor cu jumătăți de măsura sau fără o analiza argumentata a focarelor de infecție.”

Cifra de afaceri a HorReCa a scăzut cu aproape 80%, iar salariu mediu în iulie 2020 a fost de 1.687 lei net (INS). Nemulțumirile antreprenorilor constau în lipsa reglementărilor ajustate prin care Guvernul ar trebui să susțină continuitatea activității în domeniu.

Potrivit măsurilor pentru diminuarea impactului tipului de risc adoptate prin Hotărârea de Guvern  782/2020, se permite, în condițiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată, organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane.

Amenzile pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri, în spații deschisesunt cuprinse între 3.000 și 15.000 de lei. Pentru participarea la astfel de acțiuni amenzile sunt între 500 și 2.500 de lei.

LIVE Iohannis: „Tendința epidemiei este de creștere accelerată. Măsurile de restricție sunt inevitabile”. Organizarea alegerilor merge mai departe

Articolul precedent

Noi funcții de securitate și protejarea intimității vor fi introduse de Google în următoarele săptămâni

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual