MEDIAFAX FOTO
FactualSpot

Moțiunea simplă împotriva lui Teodor Meleșcanu a fost respinsă în Senat

0

Moțiunea simplă inițiată de PNL, USR și PMP împotriva lui Teodor Meleșcanu a fost ieri dezbătută în plenul Senatului. În urma discuțiilor, membrii senatului au respins moțiunea prin care se cerea demisia ministrului de Externe, cu un număr de 69 de voturi “împotrivă’ și doar 37 de voturi “pentru”.

Mai multe informații despre ce presupune o moțiune simplă găsiți AICI.

Partidele din opoziție au depus în data de 3 iunie la Senat moțiunea simplă intitulată și “26 mai vă cere demisia, domnule Meleșcanu!”. Această mișcare vine ca o replică a problemelor întâmpinate în ziua alegerilor europarlamentare și a referendumului pentru justiție,  de către cetățenii români aflați în afara țării.

În ciuda eforturilor și a orelor petrecute așteptând la cozi kilometrice, mii de români nu au reușit să aibe acces la secțiile de votare. Senatorii PNL, USR şi PMP critică, în textul moţiunii, organizarea „unui număr insuficient de secţii de votare”, „modul în care au fost atribuite urnele în secţiile de votare din străinătate” şi „lipsa de susţinere pentru iniţiativa legislativă privind votul prin corespondenţă şi a propunerilor de modernizare a legislaţiei electorale propuse de Opoziţie”.

Ce s-a întâmplat, în 26 mai, la secţiile de votare din diaspora a fost picătura care a umplut paharul. Nu mai putem tolera proasta gestionare a MAE, a acestui minister-far responsabil de dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi multilaterale şi de imaginea României, acest minister care suferă cumplit din cauza domnului Meleşcanu. (…) Aţi eşuat lamentabil şi irevocabil în faţa cetăţenilor acestui stat în a le asigura dreptul fundamental de vot pe 26 mai. Vă cerem formal şi explicit să vă daţi demisia, domnule Meleşcanu! (…) Orice fărâmă de încredere din partea noastră faţă de dumneavoastră s-a spulberat pe 26 mai şi astăzi vă anunţăm că aţi rămas fără partener pe ringul de dans”, se arată în textul moţiunii simple.

Obiecțiile exprimate în cadrul moțiunii simple fac referire și la mutarea ambasadei României din Israel, la lipsa unor propuneri potrivite pentru funcțiile de ambasadori în țările importante și la lipsa de interes în ceea ce privește demersurile României de a intra în Spațiul Schengen.

Recapitularea situației politice de peste Prut

Articolul precedent

DOCUMENT: Consiliul Uniunii Avocaților din Republica Moldova acuză într-un comunicat oficial Curtea Constituțională de „lipsă de independență” în gestionare crizei politice

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual