sursa: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro
FactualSpot

Mirela Călugăreanu (re)numită șefă la ANAF, după demiterea Mihaelei Triculescu

0

Șefa ANAF, Mihaela Triculescu, a fost înlocuită de Mirela Călugăreanu, persoană familiarizată deja cu funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Astăzi în Monitorul Oficial a fost publicată decizia de eliberare din funcție a Mihaele Triculescu, alături de demisia din Guvern a celui care a propus-o în funcție, Darius Vâlcov. De asemenea, Adriana Cotel, o altă apropiată a lui Darius Vâlcov, a fost revocată din funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, și membru al Consiliului de Administrație al CNAS (Casa Națională de Asigurări de Sănătate).

Mirela Călugăreanu a mai fost la conducerea ANAF, între iulie 2017 și martie 2018, pe vremea mandatului de premier al lui Mihai Tudose.

foto Mirela Călugărean. sursa: business-review.eu

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a spus despre noua șefă ANAF că: „este o persoana cu foarte mare experință, este un fiscalist de excepție. Sunt convins că va fi un factor de nedăjede în ceea ce înseamnă asumarea și mai ales respectarea planului de colectare impus de Ministerul de Fiananțe prin Legea bugetului din 2019.

Nu în ultimul rând îmi doresc foarte mult ca și la ANAF , meritocrația, transparența și integritatea trebuie să primeze la nivelul Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală și, desigur, trebuie obligatoriu eliminată incompetența, corupția, politizarea, mai ales din sistemul fiscal” a mai declarant Teodorovici.

 

Senatul a decis să nu-i ridice imunitatea lui Călin Popescu Tăriceanu

Articolul precedent

Valeriu Stoica: “Între drept civil şi viață există o legătură indisolubilă”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual