sursa foto: ziaruldevrancea.ro
FactualSpot

Ministrul Sănătății anunță că asimptomaticii vor fi testați de acasă de Serviciul de Ambulanță Județean

0

După o vizită a Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti și la Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), acesta a afirmat că persoanele asimptomatice pot fi testate de la domiciliul lor de către SAJ, iar în spitalul suport trebuie amenajate izolatoare.

Vizita din județul Prahova a fost organizată după ce mai multe nereguli au fost semnalate într-un raport al  Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în care s-au sesizat probleme precum personalul insuficient, o supraaglomerare pe secții și o lipsă de aparatură.

Conform ministrului, „Astăzi, în urma informaţiilor venite de ieri, am ajuns la Ploieşti tocmai pentru a evalua situaţia patologiei COVID şi non-COVID. Pentru patologia COVID sau suspecţi, am avut discuţii dimineaţă la Ambulanţă, ceea ce înseamnă că toţi asimptomaticii vor fi testaţi acasă de Ambulanţă, urmând ca rezultatul confirmat sau nu să ducă aceşti pacienţi către spitalele care au patologie COVID sau non-COVID, în funcţie de rezultatul testului, pentru investigaţii suplimentare. La SJU, avem o suprapopulare a UPU cu mulţi pacienţi care rămân în izolare în UPU, când ei ar trebui să fie în izolare în alte spitale sau în secţii care corespund cu comorbidităţile pe care le prezintă acel pacient până la venirea unui test. Venirea unui test negativ – rămâne în acea secţie, venirea unui test pozitiv – este dirijat către spitalul suport, care în acest moment este Câmpina”.

Așadar persoanele care prezintă comorbități, precum cei afectați de boli cronice, dar nu prezintă semne ale infecției pot aștepta rezultatul testului de acasă. Ministrul a transmis că are informații de cazuri care au așteptat 52 de ore în izolator pentru a primi rezultatul testului COVID-19, măsuri fiind luate pentru a evita astfel de situații.

Mai mult, Nelu Tătaru a cerut SJU să fie prezent un izolator pe fiecare secție, o rezervă cu o cameră, pentru a primi persoanele cu comorbidității, dar care pot fi tratate până la venirea rezultatului testului COVID-19.

 

Guvernul din Danemarca propune schimbarea legilor privind violența sexuală: consimțământul – nucleul de bază în stabilirea vinovăției

Articolul precedent

Alte 1.365 de cazuri au fost raportate de Grupul de comunicare strategică. România a depășit 90.000 de infectări

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual