sursa foto: financialintelligence.ro
FactualSpot

Ministrul Justiției și ambasadorul Statelor Unite ale Americii, întâlnire de lucru pe tema soluțiilor de digitalizare folosite de SUA în Justiție

0

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, l-a primit miercuri, 23 iulie, pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Adrian Zuckerman, la sediul Ministerului Justiției, în cadrul întâlnirii fiind discutate mai multe teme, printre care combaterea infracţiunilor financiare, a criminalităţii informatice, a traficului de persoane, dar şi digitalizarea Justiţiei.

Potrivit unui comunicat de presă publicat de Ministerul Justiției, întâlnirea de lucru s-a înscris în cadrul cooperării instituționale dintre Ministerul Justiției și Ambasada SUA de la București.

Ministerul Justiției își continuă demersurile pentru a coagula un front mai larg interinstituțional intern și extern de combatere a traficului de persoane și crimei organizate și de a capacita orice resurse instituționale și expertiză în acest domeniu. Suntem, de asemenea, interesați de soluțiile și modelele de digitalizare folosite deja în sistemele de justiție din SUA și alte democrații occidentale.

Sectorul companiilor private, inclusiv cele românești, deține o importantă expertiză în acest domeniu și trebuie avut în vedere într-un parteneriat public-privat pentru digitalizarea Ministerului Justiției, dar și a instituțiilor subordonate, a Ministerului Public, dar și a serviciului public judiciar. Soluțiile digitale trebuie să fie integrate, pentru ca instituțiile să poată comunica și coopera digital fără bariere și blocaje”, a declarat Cătălin Predoiu, la finalul întrevederii.

INSP trage un semnal de alarmă cu privire la evoluția pandemiei de COVID-19

Articolul precedent

Germania interzice portul burka şi niqab în şcolile din landul Baden-Württemberg

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual