sursa foto: just.ro
FactualSpot

Ministrul Justiției: Ar fi bine ca toate țările membre ale UE să combată corupția așa cum o face România. Prima reuniune JAI sub președenție croată

0

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a afirmat, în cadrul participării la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) de la Zagreb, că statele membre ale Uniunii Europene au nevoie de instituirea unui mecanism de evaluare a sistemului judiciar și statului de drept.

În perioada 23-24 ianuarie 2020 a avut loc reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), organizată la Zagreb, Croația. A fost prima reuniune a Consiliului Justiție și Afaceri Interne la nivel ministerial care a avut loc în timpul președinției croate a Consiliului Uniunii Europene.

„Deși a fost un Consiliu JAI informal, am discutat teme substanțiale. În intervenția din Consiliu, am evocat ideea unui mecanism de evaluare a justiției și a statului de drept pentru toate țările membre, fără a exista paralelisme în acest demers. Este nevoie, desigur, de un singur standard pentru toată lumea. Am arătat că susținerea pentru operaționalizarea Parchetului European va fi un test pentru angajamentul real al tuturor guvernelor statelor membre pentru aceleași standarde de integritate în toate țările membre, pentru protejarea intereselor europene și combatarea corupției cu fonduri europene”, a declarat Cătălin Predoiu, conform comunicatului Ministerului Justiției.

Tototdată, Predoiu a mai arătat căar fi bine ca toate țările membre ale UE să combată corupția așa cum o face România, inclusiv în domeniul fondurilor europene. Altfel, ajungem la duble standarde în mecanismele de absorbție. În marja ședinței am avut bilaterale cu miniștrii și delegațiile Germaniei, Suediei și Poloniei. Am mai avut, de asemenea, discuții tête-à-tête cu miniștrii Finlandei, Croației și Austriei, precum și cu comisarul pentru Justiție, Didier Reynders.”

„Aceste convorbiri au vizat agenda JAI. Nu am discutat de această dată nimic despre MCV, am dorit în mod special să începem cu problemele aflate pe agenda europeană, pentru că este foarte mult de făcut pentru Justiție în toate țările europene”, a mai arătat ministrul Justiției.

Principalele valori care diferențiază pozitiv construcția europeană pe plan global sunt și care trebuie protejate și consolidate printr-o permanentă modernizare și rafinare, așa cum arată Cătălin Predoiu:

  • independența Justiției,
  • spațiul de libertate, securitate și Justiție din UE.

Kobe Bryant mort intr-un accident de elicopter

Articolul precedent

#DosarulHolidayClubNeptun –> Un judecător italian a decis ca Dragoș Săvulescu să fie lăsat în libertate. Extrădarea sa în România este pusă în așteptare

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual