sursa foto: just.ro
FactualSpot

Ministrul Justiției a nominalizat propunerile procurorilor pentru șefia marilor Parchete. Ce urmează pentru numirea în funcție a acestora?

0

Rezultatele selecției pentru funcțiile de conducere vacante ale Parchetului General, DNA și DIICOT (procuror general la PICCJ; procuror șef direcție la DNA; procuror șef direcție la DIICOT) au fost dezvăluite.

Elena- Giorgiana Hosu este propusă  pentru ocuparea funcției de șef al DIICOT.

Pentru funcția de procuror-șef al DNA, Crin-Nicu Bologa a fost cel care s-a remarcat în fața comisiei de evaluare.

În ceea ce privește Parchetul General, Gabriela Scutea a fost cea care, din punctul de vedere al ministrului Cătălin Predoiu, a avut cea mai solidă prezentare în cadrul interviului.

Mâine, 21 ianuarie, propunerile vor fi trimise către Consiliul Superior al Magistraturii pentru un aviz consultativ, iar mai apoi, către Președintele României, care îi va numi în funcție pe cei 3 procurori propuși de către ministrul Justiției prin semnarea unui decret.

Preşedintele României poate refuza, motivat, o singură dată, numirea în funcţiile de conducere ale parchetelor menționate.

În perioada 14-17 ianuarie au avut loc interviurile celor 18 candidați la funcțiile de conducere ale marilor parchete. Puteți accesa AICI lista procurorilor care s-au înscris la interviu și îndeplinesc condițiile legale de participare la selecție.

În cadrul interviurilor candidații au susținut un proiect privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care și-au depus candidatura. De asemenea, comisia a evaluat și aptitudinile manageriale și de comunicare de care dispun candidații, precum și poziția candidaților în raport cu valorile profesiei și funcției pentru care participă la selecție.

 

Decizie ONU: persoanele refugiate pe motive climatice nu pot fi refuzate. Kiribati, primul stat care se scufundă

Articolul precedent

#DosarulAngajărilorFictive –> Dragnea a pierdut și ultima cale de atac. La sediul ICCJ se află susținători: Dragnea a fost executat politic

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual