sursa foto: zf.ro
FactualSpot

Ministrul Finanțelor a anunțat că site-ul IMM Invest a fost refăcut și de mâine așteaptă înscrieri

0

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că site-ul IMM INVEST a fost refăcut și că va funcționa de marți, 28 aprilie, de la ora 09.00. Românii trebuie să știe, însă, că acest program nu funcționează după principul „primul venit, primul servit.”

Programul IMM INVEST, prin care întreprinderile mici și mijlocii pot beneficia de linii de credit pentru investiții/capital de lucru garantate de stat cu până la 90% și cu dobândă subvenționată 100%, a fost lansat în urmă cu o săptămână, dar numărul mare de accesări sau un posibil atac cibernetic a făcut ca platforma să fie nefuncțională.

Programul guvernamental de finanțare, care va funcționa până în 2026, așteaptă în jur de 44.000 de IMM-uri să aplice, în limita unui plafon inițial de 15 miliarde de lei.

Compania gigant Google a lansat, de asemenea, săptămâna trecută, o platformă numită „Google pentru IMM-uri”, un site destinat micilor afaceri care până de curând își desfășurau activitatea numai în offline și sunt interesate să facă o tranziție către mediul virtual.

Pe lângă măsurile adoptate de Guvern pentru ajutorarea situației financiare a IMM-urilor profund afectate de impactul social-economic pe care pandemia COVID-19 îl are în prezent, Google România, cu suportul Consiliului Naţional al IMM-urilor îşi doreşte să faciliteze şi să susţină digitalizarea afacerilor româneşti, indiferent de industrie.

UE organizează un maraton de donații pentru combaterea coronavirsului al cărui target este de 7,5 miliarde de euro

Articolul precedent

La zece ani de Parteneriat Strategic cu Republica Moldova, România aduce replici dure pentru lipsa unor reforme pro-europene

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual