sursa foto: g4media.ro
FactualSpot

Ministrul Educației demis pentru declarațiile controversate. Decizia prim-ministrului a fost comunicată pe Facebook

0

Încă un oficial rămâne fără funcție. O reacție în lanț declanșată de tragedia crimelor din Caracal. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a fost demisă  din funcție de către prim-ministrul Dăncilă pentru declarațiile nepotrivite acordate unui post de televiziune.  Actualul ministru al Culturii, Valer-Daniel Breaz este propunerea premierului pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației. Citiți AICI mai multe explicații despre ce etape procedurale vor urma la conducerea Ministerului.

Ecaterina Andronescu, afltă în ședința  Consiliului Ministerului pentru dezbaterea unor probleme de actualitate a luat cunoștință de demiterea sa prin postarea publicată pe Facebook de premierul Viorica Dăncilă și preluată de mass-media.


Decizia premierului Dăncilă reprezintă, așa cum afirmă și aceasta în postarea menționată, o sancțiune pentru afirmațiile condamnabile venite din partea unui membru de Guvern.

sursa foto: Facebook Reset

Reacția Ecaterinei Andronescu la înștiințarea demiterii a fost de a își argumenta afirmațiile care, după cum susține aceasta, sunt scoase din context. Intenția sa a fost ca din toamnă să propună școlilor un proiect de educare a copiilor în privința siguranței în spațiul public.

Dacă părinții nu le spun, noi la școală avem obligația să îi facem să înțeleagă să se ferească de rău-făcători.” a explicat ministrul demis.

Un bărbat a murit electrocutat asigurând un seviciu de utilitate publică. Cine este răspuzător?

Articolul precedent

MAI propune constituirea unui dispecerat de urgență „Dispariție minor” printr-o lege specială pentru căutarea persoanelor dispărute

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual