ministrul Afacerilor Interne, Macrel Vela. sursa foto: gov.ro
FactualSpot

Ministrul de Interne oferă precizări despre împărțirea Luminii Sfinte și a sfintelor Paști. „Este un fake news că este scandal în Guvern”

0

Pe fondul declarațiilor de presă făcute de ministrul Afacerilor Interne seara trecută, cu privire la protocolul încheiat cu BOR pentru organizarea desfășurării tradițiilor ortodoxe din ziua Sfintelor Paști, au apărut nemulțumiri în spațiul public dar și zvonuri care spun că unii membrii ai executivului se poziționează împotriva acestor decizii.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat marți seară la Digi24 că militează în continuare pentru o izolare voluntară și pentru distanțare socială.

Pentru a combate ideea existenței unor conflicte în interiorul Guvernului, ministrul Marcel Vela a oferit mai multe explicații într-o intervenție telefonică în direct la Digi24.

Ministrul Sănătății nu a spus cu subiect si predicat ca nu este de acord, a evocat doar condițiile de protecție și restricție astfel încât să fie redusă la nivel național răspândirea coronavirusului, lucru cu care și eu sunt de acord sută la sută. Tocmai de accea am luat decizia de aseară, pentru a opri răspândirea cu coronavirus. Înainte am informat și premierul și a fost la curent și domnul președinte, deci e un fake news că e scandal și lumea e nemulțumită și că ne întâlnim pe această temă. Întâlnirea de la Cotroceni are ca obiect starea de urgență, măsurile luate, ce am făcut până acum, ce vom face, analize absolut corecte, un fel de oglindă, o retrospectivă și prospecție pentru viitor, astfel încât  toate măsurile sa fie convergente pe acest scop, de a limita răspândirea coronavirus”, a afirmat Marcel Vela.

Vela a precizat că Președintele a fost de acord cu orice măsură care poate opri răspândirea coronaviruslui, la fel ca și ministru Orban.

Dacă nu am fi luat această decizie în noaptea de înviere, la toate bisericile ar fi fost foarte mulți oameni. Ar fi fost imposibil ca patrulele din teren să oprească acest lucru.” a declarat ministrul de Interne pentru Digi24, explicând că a vrut să evite declanșarea unor conflicte între oamenii legii și ortodocșii care ar fi încălcat măsurile ordonanțelor militare, din credință.

Lumea nu merge la biserică în noaptea de Înviere, atenționează ministrul Afacerilor Interne. „Lumina vine spre dânșii acasă cu preoți, voluntari sau ajutorul MAI. Preafericitul Daniel a înțeles și a luat aceasta inițiativă, pentru care merita lăudat, de a sfinți Sfintele Paști mâine, joi, nu sâmbătă, astfel încât de vineri dimineață și până sâmbătă la ora 17, să poată fi împărțite. Cei peste 65 de ani le primesc acasă și cei sub 65 le primesc în fața bisericilor, exact cum se duc la supermarket să-și cumpere apă minerală. Totul este ca la magazin, preotul are mască, manuși. Este o organizare mult mai bună ca la un magazin, unde la rafturi se înghesuie mai mult de trei oameni”a precizat acesta.

Marcel Vela atenționează că sunt suficient de mulți cetățeni care vor să facă diversiuni și să creeze acțiuni de genul celor din 10 august ca să asalteze bisericile.  El a spus că deține informații sigure că mulți eroi politici (primari PSD) care vor să aducă puncte electorale se folosesc de acest eveniment sacru pentru a-și crea imagine sau pentru a ataca deciziile ministrului de interne sau ale Guvernului.

Ulterior declarațiilor, PSD a emis un comunicat de presă prin care neagă afirmațiile făcute de ministrul de Interne și avertizează că răspândirea de informații false constituie infracțiune.

Ministrul consideră că protocolul adoptat nu contravenit ordonanțelor militare adoptate pentru asigurarea măsurilor necesare în regim de urgență și nu riscăm să ajungem în situația în care sărbătoarea să agraveze răspândirea virusului, ci dimpotrivă, putem sărbători și nu punem în pericol sănătatea publică.

Împărțirea Luminii Sfinte și a sfintelor Paști  pentru centrele de carantină se va face la intrare de către polițiști care vor fi echipați potrivit pentru a se proteja de contaminarea eventuală. În mod similar, în cadrul spitalelor lumina se va preda unui membru al personalului medical la intrare.

Donald Trump suspendă contribuţia SUA la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Secretarul general al ONU: nu este momentul pentru a reduce resursele în lupta împotriva COVID-19

Articolul precedent

LIVE: Președintele solicită revenirea asupra Acordului încheiat cu BOR pentru a găsi o formulă care să respecte principiul „Stați acasă” în ziua de Paște

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual