sursa foto: mae.ro
FactualSpot

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit cu ambasadorul Hans Klemm pentru a-și lua rămas bun. Adrian Zuckerman, noul ambasador

0

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, l-a primit vineri, 29 noiembrie 2019, pe ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, la sediul MAE, cu ocazia plecării sale.

Noul ambasador american în România, confirmat de Senatul american în funcție, pe data de 20 noiembrie, este Adrian Zuckerman.

În comunicatul de presă al Ministerului Afacerilor Externe, se arată că Bogdan Aurescu și-a exprimat aprecierea deosebită a părții române și a sa personală pentru întreaga activitate desfășurată de Klemm în timpul mandatului său la București și pentru implicarea personală substanțială și foarte eficientă în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral. „Cu această ocazie, a evocat caracterul excelent al interacțiunii politice la nivel înalt, fără precedent ca ritm și substanță în istoria relațiilor bilaterale, atins în urma întrevederilor Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu omologul american, Președintele Donald Trump, în iunie 2017 și august 2019, întâlniri care au contribuit decisiv la extinderea și adâncirea Parteneriatului Strategic.”

În comunicat se precizează că, la rândul său, ambasadorul Klemm i-a mulțumit ministrului Bogdan Aurescu pentru cooperarea excelentă și contribuția personală la consolidarea Parteneriatului Strategic și a evocat momente și realizări importante ale mandatului său, la care cei doi oficiali au conlucrat și contribuit.

„Evocând întâlnirea recentă avută cu secretarul de stat american Mike Pompeo, în marja ministerialei NATO de la Bruxelles, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat importanța extinderii prezenţei militare americane în România și a consolidării posturii NATO de apărare şi descurajare pe flancul estic, inclusiv în Marea Neagră. Oficialul român a evocat cele mai importante aspecte ale reuniunii ministeriale NATO de la Bruxelles, având în vedere pregătirea reuniunii NATO a șefilor de state și guverne de la Londra, din 3-4 decembrie 2019.

Ministrul Bogdan Aurescu și ambasadorul Hans Klemm au evocat pe scurt evoluțiile semnificative din ultima perioadă în dinamica dialogului bilateral, inclusiv consolidarea cooperării în domeniul nuclear civil și al asigurării securității rețelelor 5G, aspecte de importanță strategică pentru prosperitatea și securitatea comună a celor doi parteneri. Totodată, ministrul Bogdan Aurescu a reiterat și argumentat interesul legitim al României, unul dintre cei mai fermi și angajați parteneri ai Statelor Unite, de a accede în programul Visa Waiver, și a exprimat încrederea că trendul pozitiv, de reducere constantă a ratei de refuz a vizelor pe parcursul mandatului ambasadorului Klemm, va continua și în timpul succesorului acestuia”, mai precizează Ministerul Afacerilor Externe în comunicat.

#DosarulRevoluției –> ICCJ a fixat următorul termen în cauză: 21 februarie 2020. Este nevoie de avocați din oficiu

Articolul precedent

Front comun în pregătirea alegerilor locale. Orban se va întâlni periodic cu liderii Alianței 2020

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual