sursa foto: taiwannews.com.tw
FactualSpot

Ministerul Sănătății va pune în următoarele 2 luni, la dispoziția persoanelor defavorizate, câte 50 de măști de protecție

0

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. a anunțat acordarea unui ajutor din partea statului pentru familiile și persoanele defavorizate, pe fondul instituirii obligației de a purta mască de protecție  în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă.

Aproximativ 2,3 milioane de persoane vor primi în decursul următoarelor două luni câte 50 de măști chirurgicale, de la autoritățile publice locale de pe raza unităților administrativ teritoriale în care se situează.

Achiziția măștilor de protecție va fi realizată de către Ministerul Sănătății prin procedura de negociere fără publicare prealabilă în condițiile prevăzute de legislația în vigoare și în baza necesarului realizat de către autoritățile publice locale. Mai apoi, prin intermediul Direcțiilor de Sănătate Publică, materialele vor fi transmise autorităților, pentru distribuire.

Cei care vor primi ajutorul material din partea statului sunt determinați de autoritățile locale stabilind care sunt beneficiarii diferitelor forme de sprijin în baza legii venitului minim garantat și beneficiarii alocației de sprijin după cum urmează:

a) persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
b) persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
c) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr.6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, cu modificările și completările ulterioare;
d) persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și art.58 din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

OUG adoptată ieri în ședința de Guvern prevede în acest scop majorarea bugetului Ministerului Sănătății cu suma de 230 milioane lei pentru achiziția de măști de protecție.

Măștile de protecție vor fi distribuite beneficiarilor de către autoritățile publice locale cu ajutorul asistenților medicali comunitari și ai mediatorilor sanitari, în termen de maxim 3 zile de la primirea acestora din partea direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București.

NATO – reuniune de urgență, vineri, în urma deciziei SUA de a se retrage din tratatul Cer Deschis

Articolul precedent

17.712 de persoane s-au infectat cu COVID-19, în România. 10.777 de persoane s-au vindecat și 1.159 au decedat

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual