sursa foto: youtube.com
FactualSpot

Microsoft a investit 1 miliard de dolari în startup-ul lui Elon Musk, ce susține inteligența artificială

0

Microsoft a investit 1 miliard de dolari în OpenAI, startup-ul fondat de miliardarul și inovatorul Elon Musk, care își propune să imite creierul uman folosind tehnologia.

”Crearea inteligenței artificiale generale (AGI) va fi cea mai importantă dezvoltare tehnologică din istoria omenirii, cu potențialul de a modela traiectoria omenirii”, a spus Sam Altman, directorul general al OpenAI.

OpenAI a anunțat că investiția va merge către eforturile lor de a construi inteligența artificială care va putea concura, și chiar depăși abilitățile cognitive ale oamenilor.

”Misiunea noastră este de a ne asigura că tehnologia AGI aduce beneficii întregii omeniri și că, împreună cu Microsoft, vom pune fundația supercomputing-ului pe care vom construi. Considerăm că este esențial ca AGI să fie securizată și că beneficiile sale economice sunt distribuite pe scară largă. Suntem încântați de cât de profund ne împărtășește Microsoft această viziune”, a mai declarat Sam Altman.

Open AI, organizația non-profit pentru studierea și combaterea posibilelor riscuri legate de utilizarea inteligenței artificiale pe scară largă, a fost înființată în 2015 la San Francisco, avându-i ca fondatori pe Elon Musk, Sam Altman, Ilya Sutskever și Greg Brockman.

Ulterior, Musk s-a retras din companie pentru a se ocupa de problemele ce țineau de Tesla și SpaceX, însă acesta dorește să facă cunoscute riscurile ce pot apărea în procesul de dezvoltare a inteligenței artificiale. Acesta este de părere că evoluția rapidă a acesteia reprezintă un risc mai mare chiar decât armele nucleare.

Experimente medicale realizate asupra unor persoane fără discernământ, într-un spital de psihiatrie din Brașov

Articolul precedent

Viorica Dancila a trimis pe mail propunerea de Pact National catre ceilalti lideri politici, folosind o adresa cu numele “Liviu Dragnea”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual