sursa foto: realitateademehedinti.net
SpotVideo

Mesajul secretarului general al ONU referitor la „creşterea înfiorătoare la nivel mondial” a violenţei domestice: guvernele trebuie să ia măsuri

0

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat populația cu privire la „creşterea înfiorătoare la nivel mondial” a violenţei domestice generată de epidemia de coronavirus. Totodată, acesta a îndemnat, într-un mesaj video, publicat de ONU pe Facebook, ca guvernele să intensifice eforturile de prevenire a violenţei împotriva femeilor.

„Ştim că izolarea şi carantina sunt esenţiale pentru suprimarea COVID-19. Dar ele pot prinde femeile în capcană cu parteneri abuzivi”, a arătat secretarul general al ONU. „Pentru multe femei şi fete, ameninţarea se profilează cel mai mult tocmai când ele ar trebui să fie în cel mai sigur loc. În casele lor.”

Antonio Guterres a mai precizat că, în unele ţări, numărul femeilor care apelează la servicii de sprijin s-a dublat, furnizorii medicali şi poliţia sunt copleşiţi şi cu personal insuficient, iar grupurile locale de suport sunt „paralizate” sau nu au fonduri suficiente.

El a făcut apel, de asemenea, la guvernele din întreaga lume să se asigure că pedepsirea agresorilor continuă, să instituie sisteme de avertizare de urgenţă în farmacii şi băcănii şi să declare adăposturile ca servicii esenţiale.

Mai multe țări, printre care și Germania, au avertizat că restricţiile sociale instituite asupra publicului în încercarea de a preveni răspândirea coronavirusului ameninţă să exacerbeze violenţa domestică.

În România, pentru infracțiunile de violență săvârșite asupra unui membru de familie maximul special al pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o pătrime.

Cosmina Simean, director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), a declarat că „este o perioadă foarte grea atât pentru femei, cât și pentru copii. Decretarea situației de urgență a făcut ca numărul femeilor care sună să ceară ajutor a crescut foarte mult.”

Guvernul decide cum va folosi fondurile europene în lupta României cu pandemia COVID-19

Articolul precedent

Aeronava Antonov, cel mai mare zbor de tip cargo, a aterizat, în această dimineață, pe Aeroportul Henri Coandă, aducând echipamente medicale din China

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot