sursa foto: romaniatv.net
FactualSpot

Marcel Vela, în „război cu grupările infracţionale organizate.” Ministrul demis vrea să facă curățenie la MAI, folosindu-se de filmulețe de pe YouTube

0

Marcel Vela, ministrul demis de Afaceri Interne, a declarat joi, că a cerut structurilor din subordine să înceapă „un război cu grupările infracţionale organizate”, arătând, de asemenea, că în perioada 1-13 februarie au fost organizate 191 de acţiuni operative. Vela a mai anunțat că vor fi luate măsuri pentru combaterea infracțiunilor chiar în cadrul MAI.

Ministrul demis a prezentat un exemplu, anume cel al unui ofițer antidrog de la Brigada pentru Combaterea Criminalității Organizate, care „s-a apropiat prea mult de infractori.”

Nu ne limităm să facem curățenie doar în afara instituției, suntem foarte atenți și la personalul din MAI. Un singur exemplu vreau să vă dau: un ofițer de la combaterea criminalității organizate, despre care aveam date și suspiciuni rezonabile că s-a apropiat prea mult de infractori – și nu în sensul de a-i prinde, ci pentru a-i sprijini – a fost pus la dispoziția unității, i-a fost retras accesul la informații clasificate și va fi sesizat Parchetul”, a spus Marcel Vela.

Ministrul demis a menționat un videoclip postat astăzi pe YouTube, pe un canal nou creat, numit „Polițiști interlopi”, în care ofițerul, identificat drept Robert Badea, apare în fotografii alături de mai mulți membri ai unor clanuri interlope. În clip este prezentat, totodată, și un fragment dintr-un document potrivit căruia Badea „obține din activități ilicite sume impresionante de bani, având un trai care nu poate fi justificat din activitățile de polițist (folosind autoturisme precum Porsche Panamera și BMW Seria 6 și având parte de concedii în destinații exotice.”

Vela a declarat că: „nu tolerez asemenea comportamente, nu accept ca cei care trebuie să acționeze împotriva criminalității să fraternizeze cu infractorii.” El a mai arătat că a cerut înființarea unei linii telefonice prin care cetățenii să semnaleze situații de încălcare a legii de către angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.

„Sper ca în viitor presa și societatea civilă care a avut inițiativa de a strânge aceste fotografii și care au putut fi făcute publice pe YouTube – în paralel analizam și noi aspecte care nu erau tocmai corect. După ce am văzut acest film pe YouTube am considerat că cetățenii ne pot sesiza cu mai multe probleme, a mai declarat Marcel Vela.

#DosarulViorelMocanu –> Meleșcanu, în urma audierilor la DNA: nu se pune problema cenzurării, nu primeam informații despre dosare

Articolul precedent

Primul român diagnosticat cu coronavirus. MAE: cetățeanul de pe vasul de croazieră aflat în carantină a fost transferat la un spital din Japonia

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual