sursa foto: gov.ro
FactualSpot

Marcel Vela a emis Ordonanța Militară nr.11. Orașul Țăndărei iese de sub carantină

0

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a emis în data de 11 mai Ordonanța Militară cu nr.11. Este posibil ca aceasta să fie ultima ordonanță militară emisă pe perioada stării de urgență, care se va încheia potrivit decretului prezidențial de prelungire a acesteia, la data de 15 mai.

Acest lucru reiese din termenul cuprins în prevederile primului articol, care impune suspendarea zborurilor către Spania și din Spania către România, până pe 14 mai, în situația în care măsura prelungită în ordonanța militară nr.10 urma să expire la finalul zilei de astăzi.

Astăzi a fost aprobată solicitarea Comitetului Județean pentru Situații Speciale de Urgență Ialomița pentru ridicarea măsurii de carantinare pentru orașul Țăndărei.

Suntem cu toții ctitori la o pagina importantă din istoria României!” a declarat în final de conferință ministrul de Interne, mulțumind românilor pentru eforturile depuse în protejarea cetățenilor în pandemia COVID-19.

Redăm în continuare conținutul integral al Ordonanței Militare nr.11/2020:

Art.1 – (1) Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România, începând cu data de 12 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

Art.2 – (1) Se exceptează de la măsura de izolare la domiciliu personalul navigant român, maritim și fluvial care se repatriază prin orice mijloc de transport, dacă la intrarea în țară nu prezintă simptomele asociate COVID-19 și sunt respectate condițiile stabilite la art. 3 din Ordonanța militară nr. 9/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

(2) Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art.3 – (1) Se ridică măsura de carantinare în orașul Țăndărei, județul Ialomița.

(2) Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art.4 – (1) Sunt abilitate să asigure aplicarea și respectarea prevederilor prezentei ordonanțe militare:
a) Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin Autoritatea Aeronautică Civilă Română, pentru măsurile prevăzute la art. 1;
b) Poliția de Frontieră Română și direcțiile de sănătate publică, pentru măsura prevăzută la art. 2.
(2) Nerespectarea măsurilor prevăzute la art.1 și 2 atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, în conformitate legislația în vigoare.

Art.5 – (1) Prezenta ordonanță militară se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(2) Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația de a informa publicul, prin mesaje difuzate regulat, pentru cel puțin 2 zile de la data publicării, despre conținutul prezentei ordonanțe militare.

Președintele Iohannis a contestat la CCR legea care prevede organizarea cursurilor online, pe perioada stării de urgență sau de asediu

Articolul precedent

OMS recomandă ridicarea lentă și stabilă a restricțiilor, precum și pregătirea unor măsuri de siguranță în cazul apariției unui nou val de COVID-19

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual