sursa foto: bunadimineata.ro
FactualSpot

Manifestație la Parlament în timpul discuțiilor privind moțiunea de cenzură

0

În fața clădirii Parlamentului s-au strâns joi, în jur de 50 de persoane care protestează în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură.

Manifestanţii au steaguri ale României şi ale Uniunii Europene, precum şi două bannere cu mesajele: „Insist pentru statul de drept” şi „Depolitizaţi instituţiile statului”. Ei scandează lozinci precum „Opoziţia cu noi şi Guvernul la gunoi!”, „Votaţi, votaţi, nu trădaţi!”, „Naţiunea susţine moţiunea”, „Votaţi, votaţi şi ţara o scăpaţi!”, arată Agerpres.

Protestatarii s-au adunat în jurul orei 10,00, atunci când a început dezbaterea moţiunii, iar o parte dintre ei, s-au aliniat, formând mesajul „Anticipate!”, cu literele inscripţionate pe tricourile pe care le purtau. Pe spatele bluzelor, putea fi citit mesajul „Plecaţi!”.

„Suntem mai mulţi membri din mişcarea Rezist. Am încercat să intrăm în Parlament, am făcut cerere, dar nu ni s-a aprobat. Am postat mesajele aici. Am venit pentru a susţine moţiunea de cenzură şi căderea Guvernului Dăncilă. Credem că acesta poate să fie un moment de resetare şi de începere a construcţiei unei Românii normale”, a declarat unul dintre participanţii la protest.

„Vrem ca Guvernul acesta să plece acasă, pentru că efectiv şi-au bătut joc de ţară şi s-au împrumutat de zeci de milioane de euro. Susţinem Opoziţia. Să nu dea înapoi şi să voteze moţiunea”, a mai spus un manifestant.

Despre anticipate vorbea Dan Barna, liderul USR, la sfârșitul lunii trecute. Acesta speră ca după dizolvarea Parlamentului în forma actuală, primăvara anului 2020 să vină cu alegeri anticipate: „Dar mi-as dori ca primul meu act ca viitor presedinte al Romaniei sa fie exact dizolvarea Parlamentului, astfel incat in februarie sau martie, la trei luni dupa validarea presedintelui, am putea avea alegeri anticipate”.

Ce presupune votul secret cu bile din plenul Parlamentului

Articolul precedent

Voturile au fost numărate. Moțiunea de cenzură a trecut de votul Parlamentului. Ce urmează să se întâmple cu Guvernul Dăncilă

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual