sursa foto: Radio Iaşi
FactualSpot

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iași, condamnată la 3 ani de închisoare pentru luare de mită

0

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care este acuzată că ar fi luat mită de la studenții străini înmatriculați la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, potrivit Adevarul.

La data de 30.01.2015, inculpatul Dorobăț Gheorghe a primit, prin intermediul inculpatei Dorobăț Carmen-Mihaela, de la mai mulți studenți, un număr de 20 carnete de student, având fiecare printre file câte 100 euro (în total suma de 2.000 euro), pentru ca acesta din urmă să le acorde nota 9 la disciplina „Anestezie Generală”, la un examen ce se desfăşura în aceeaşi zi.

Din probatoriu a rezultat că majoritatea studenţilor sus menţionaţi nu obţinuseră nota de trecere la examenul practic, condiţie obligatorie pentru a fi primiţi să susţină, potrivit regulamentului, proba scrisă”, se arăta în comunicatul transmis de DNA în 2015.

În același dosar este condamnat și soțul acesteia, șeful ATI a Spitalului de Neurochirurgie.

Potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), cei doi ar fi luat, în 2014, o sumă de până la 5.700 de euro de la 57 de studenți ai Facultății de Medicină Dentară de la UMF Iași, anul al II-lea de studii, în schimbul acordării notelor de 8 și 9, pentru a le asigura studenților promovarea la disciplina Boli Infecțioase.

În această situație, potrivit procurorilor DNA, cei doi nu mai au voie să predea pentru cinci ani. Ambii și-au pierdut funcțiile din cadrul UMF Iași în 2015, după începerea anchetei. Sentinţa Curţii de Apel Iaşi este definitivă.

Un bărbat din Rusia a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea SUA

Articolul precedent

113 milioane de dolari plătește Apple pentru a scăpa de un litigiu privind încetinirea performanțelor telefoanelor Apple

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual