sursa foto: nbcchicago.com
FactualSpot

Mai multe orașe suspendă oficierea căsătoriilor pe perioada stării de urgență generate de pandemie

0

Activitatea Serviciilor Publice Comunitare Locale de Evidență a persoanelor a fost considerabil redusă pe perioada stării de urgență instituie prin decretul prezidențial. Mai multe primării au comunicat suspendarea oficierii căsătoriilor și a depunerii declarațiilor de căsătorie.

Primăria Cluj-Napoca a publicat pe 3 aprilie un comunicat potrivit căruia, din data de 13 aprilie nu mai oficiază căsătorii și nu se mai pot depune cereri pentru căsătorii.  Măsura a fost luată în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului – Covid-19, pe întreaga perioadă de a stării de urgență, în conformitate cu circulara emisă de MAI pe 27 martie, mai anunță administrația locală.

Astăzi, și Primăria Alba Iulia a informat că suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea în municipiul Alba Iulia, pe perioada stării de urgență, în scopul asigurării protecției beneficiarilor și a securității și sănătății tuturor angajaților. În mod similar măsura se aplică și în municipiile Oradea și Ploiești.

Nici în capitală nu se vor mai oficia căsătorii. Direcția Publică de Evidență Persoane și Stare Civilă din Sectorul 2 anunță că pe perioada instituirii stării de urgență, se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor, cu excepția celor care au fost deja programate a fi oficiate. Cel mai probabil și restul direcțiilor de evidență a persoanelor își vor suspenda activitatea în departamentul de stare civilă.

Ce este permis să faci de Paște și ce nu, în vremuri de pandemie. Întrebări și răspunsuri referitoare la motivele permise pentru a ieși din casă

Articolul precedent

Producția de măști medicinale în România va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi. Patru instalații achiziționate din China vor funcționa la Dragomirești

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual