sursa foto: clujust.ro
FactualSpot

Magistrații de la Înalta Curte renunță la o lună de vacanță judecătorească pentru a recupera perioada în care cauzele au fost suspendate

0

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) au stabilit să renunțe la vacanța, prevăzută în mod normal în luna iulie, pentru a recupera perioada în care procesele au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus și a instituirii stării de urgență. Astfel încât, ICCJ își va desfășura activitatea în regim normal și în iulie.

„Colegiul de conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în urma analizării activităţii instanţei pentru perioada 16.03.2020 -16.04.2020, a hotărât ca şi în luna iulie instanţa să îşi continue activitatea de judecată în regim normal, acordându-se prioritate soluţionării cauzelor suspendate în baza primului decret de instituire a stării de urgenţă”, a precizat ICCJ într-un anunț, conform Agerpres.

Conducerea Înaltei Curți a arătat că activitatea în sălile de judecată va reveni la normal după data de 15 mai, când se va încheia perioada care prelungise starea de urgenţă, iar procesele vor continua să fie judecate şi în luna iulie.

În mod normal, judecătorii ar fi intrat în vacanţă în perioada 1 iulie – 31 august, însă, în 2020, magistraţii au hotărât să intre în concediu ceva mai târziu.

Câinii unei asociații din Marea Britanie sunt dresați să depisteze călătorii asimptomatici infectați cu COVID-19 de pe aeroporturi

Articolul precedent

Alte două site-uri au fost închise de ANCOM pentru răspândirea de știri false în plină pandemie de coronavirus

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual