sursa foto: rivieramm.com
FactualSpot

MAE anunță întoarcerea în țară a românilor de pe vasul de croazieră Diamond Princess, care s-a aflat în carantină

0

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe, toți cei șase români care s-au aflat pe nava Diamond Princess, nu au fost infectați cu Coronavirus și și-au manifestat dorința de a reveni în țară au fost îmbarcați la bordul aeronavei puse la dispoziție.

Comunicatul integRal al MAE:

Toți cei șase cetățeni români care și-au exprimat dorința de a reveni în țară au fost îmbarcați la bordul aeronavei puse la dispoziție, în cadrul mecanismului european de protecție civilă, de către guvernul italian. Anterior îmbarcării aceștia au fost testați de către echipa medicală mobilă, rezultatele testărilor fiind negative pentru infecția cu COVID-19 (Coronavirus).

Aeronava a decolat de la Tokyo și va ateriza în cursul nopții la Berlin, de unde cetățenii români vor fi preluați de către o aeronavă pusă la dispoziție de către Ministerul Apărării Naționale. Conform datelor disponibile la acest moment, cetățenii români urmează să aterizeze la București în cursul dimineții zilei de 22 februarie.

Cu privire la cei doi cetățeni români infectați cu COVID-19, MAE menționează că aceștia sunt în continuare spitalizați în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună.

Ambasada României la Tokyo este în legătură cu cei doi cetățeni români spitalizați, cât și cu ceilalți nouă cetățeni români, membri ai echipajului, care au decis să rămână pe vasul de croazieră.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat miercuri că, potrivit datelor obținute de către reprezentanții ambasadei, autoritățile locale au precizat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în așteptarea rezultatelor. Primul caz de român infectat cu coronavirus a fost anunțat de Ministerul Afacerilor Externe săptămâna trecută.

Gabriela Firea, referendum pe Facebook: Va anula sau nu vinieta Oxigen?

Articolul precedent

PNL a început sa își stabilească candidații pentru locale. Hubert Stefan Thuma lupta pentru functia de Presedinte a Consiliului Judetean Ilfov

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual