sursa foto: cotidianul.ro
SpotVideo

Ludovic Orban vs. Marcel Ciolacu la dezbateri politice în Parlament. Ancheta Unifarm deschide subiectul intereselor partidului de guvernare

0

După ora 16:00, premierul Ludovic Orban a participat la ședința Camerei Deputaților unde a fost invitat de grupul social-democrat să participe la dezbateri politice pe tema  achiziţiilor de măşti prin compania națională Unifarm SA.

Dezbaterea a fost programată cu tema „Jaful Unifarm sub masca pandemiei! Schimbarea managerilor de spitale de către Guvernul PNL cu scopul de a se face achiziţii directe de măşti de la Unifarm la preţuri astronomice”.

Comisia parlamentară de anchetă privind gestionarea pandemiei şi achiziţiile din această perioadă, condusă de social-democratul Marius Budăi, urmează să îşi înceapă activitatea. Totodată, directorul UNIFARM este cercetat de DNA pentru infracțiuni de corupție săvârșite în cadrul achizițiilor de măști de la un intermediar distribuitor.

Ludovic Orban s-a declara uimit de subiectul care este pus în dezbatere pentru care s-a invocat procedura de chemare a premierului în fața Camerei Deputaților:  „acest subiect mi se pare că nu are legătură direct cu activitatea mea de premier și încearcă crearea unei legături inexistente între mine și Guvernul pe care îl conduc pentru cercetarea unei instituții a statului. În loc să ne concentrăm pe adevăratele priorități, PSD caută să arunce în spatele meu într-un mod insidios, să facă legături fără niciun fel de fundament, între mine ca premier și activitatea unei societăți a statului despre care este adevarat ca exista o anchetă în curs.”

Președintele Camerei Deputaților, și totodată președinte interimar PSD, Marcel ciolacu a adresat acuzații dure prim-ministrului, de la microfonul pupitrul deputaților: „de 4 luni va spunem clar și răspicat: guvernați nu mai furați! Ați profitat cu mult tupeu ca să vă îndestulați toți clienții politici. Ați sfidat cu nerușinare restricțiile impuse oamenilor de rând, pentru dumneavoastră personal nu au existat reguli și lege.

„Șmecherii PNL s-au îmbogățit pe trei generații. Trebuia să fiți apărătorul sănătății românilor, dar ați fost interesat doar de bani, ați reprezentat doar interesele marelui stomac liberal.” a mai spus Ciolacu, invitându-l pe premier să-și recunoască faptele ilicite întreprinse în achiziționarea măștilor chirurgicale, prin ocolirea procedurilor de achiziție publică.

De asemenea, Marcel Ciolacu a precizat că și Klaus Iohannis, „cel care a girat acest Guvern”, va trebui să răspundă.

Ce prevede proiectul de lege adoptat de Guvern pentru carantină și izolare? Parlamentul decide dacă proiectul va fi modificat

Articolul precedent

Vrei să faci o plimbare în natură cu mașina? #maigândește-te. 5 turiști au fost amendați pe pajiștile din Munții Baiului

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot