sursa foto: metro.news
FactualSpot

Demersurile continuă pentru reforma Legii privind persoanele transsexuale

0

Liz Truss, ministrul pentru Egalități din Marea Britanie, este hotărâtă să finalizeze o analiză cu privire la modul în care persoanele transsexuale sunt tratate în drept, într-un mod care să aibă un „impact pozitiv asupra comunității trans din Marea Britanie”, anunță Metro.uk.

The Mail anunțase duminică faptul că doamna Truss dorește să renunțe la planurile de revizuire a legilor privind recunoașterea de gen, care ar permite persoanelor transsexuale să obțină mai ușor recunoașterea legală a genului ales. Însă o sursă apropiată de planurile guvernului a respins declarațiile conform cărora doamna Truss a abandonat analiza și au declarat că: „Secretarul de stat se angajează să încheie analiza în timp util.”

O consultare cu privire la modul în care persoanele transsexuale își schimbă sexul legal pe certificatele de naștere a fost lansată de către fostul ministru pentru femei și egalități, Penny Mordaunt, în timpul mandatului fostului premier, Theresa May, în iulie 2018, însă, la aproape un an de la încheierea sa, rezultatele încă nu au fost publicate.

Conform Legii actuale privind recunoașterea de gen, o persoană trans trebuie să aștepte doi ani, să se supună unei consultări a unui grup specializat și să plătească 140 de lire sterline înainte de a-și putea modifica sexul în mod legal.

Un purtător de cuvânt al Guvernului pentru Egalități a declarat că: „Este vital ca următorii pași în legătură cu orice potențială reformă a Legii privind recunoașterea sexului să fie planificați cu atenție și să beneficieze de sprijinul corespunzător, astfel încât să poată avea un impact pozitiv asupra comunității trans din Marea Britanie.”

Campaniile LGBT au solicitat înlocuirea sistemului actual cu o declarație legală simplificată și cu auto-identificarea. Laura Russell, directorul de campanii, politici și cercetări de la Organizația de caritate LGBT, Stonewall, a declarat că: „În prezent, persoanele trans trebuie să treacă printr-un proces îndelungat și înjositor pentru a li se recunoaște sexul legal. Nu este doar supărător, ci este complex, costisitor și inaccesibil pentru multe persoane transsexuale. Înlocuirea acestui proces cu un sistem de autodeterminare ar fi revoluționar pentru multe persoane trans și un pas crucial pentru asigurarea conformității legilor britanice de recunoaștere a sexului cu cele mai bune practici internaționale.”

De cealaltă parte, o activistă care a decis să nu se mai identifice ca fiind bărbat a dezvăluit că sute de persoane transsexuale care au făcut deja schimbarea declară că regretă și vor să inverseze operația. Charlie Evans, de 28 de ani, din Newcastle, a fost născut de partea sexului feminin, dar s-a identificat drept bărbat timp de aproape zece ani înainte de a se decide să înceteze administrarea de testosteron și să devină din nou femeie. Evans dorește acum să înființeze o Rețea de susținere a de-tranziției pentru a ajuta persoanele care se simt la fel ca ea.

Primarul comunei Cristeşti, declarat „decedat” de un procuror pentru a scăpa de un dosar penal

Articolul precedent

Avocatul lui Trump susține că are informații compromițătoare despre activitățile lui Joe Biden pe teritoriul României

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual