sursa foto: antena3.ro
FactualSpot

Liviu Dragnea – intervievat din închisoare cu sau fără acceptul conducerii Penitenciarului Rahova?

0

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a acordat primul interviu din închisoare pentru Realitatea PLUS, difuzat joi seară, începând cu ora 18.00. Cea care i-a luat interviul a fost Anca Alexandrescu, fosta consilieră a lui Dragnea, care a declarat că a primit toate aprobările necesare pentru a efectua acest interviu. Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat, însă, într-un comunicat de presă, că interviul acordat de Liviu Dragnea televiziunii Realitatea PLUS a fost fără acceptul conducerii. Ulterior, ANP a anunţat că va verifica legalitatea demersului intervievării lui Liviu Dragnea.

Potrivit regulamentului, „directorul penitenciarului poate aproba întâlniri între reprezentanții mass-media și deținuți, cu acordul scris al acestora, în condițiile art. 59 alin. (5) din Lege, fără afectarea activităților zilnice și a procesului de reintegrare social” şi, de asemenea, „directorul penitenciarului stabilește regulile pentru desfășurarea întâlnirilor care trebuie respectate de deținut și reprezentanții mass-mediei.”

Redăm comunicatul integral al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor:

Având în vedere vehicularea în spațiul public a unor informații privind intermedierea unor comunicări între reprezentanți mass-media și persoane private de libertate, precizăm:

Începând cu data de 16.03.2020, odată cu decretarea stării de urgență pe teritoriul României, și până la momentul prezentei, Administrația Națională a Penitenciarelor nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, indiferent de forma de materializare indicată de petent (fizic/online).

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și, implicit, pentru protejarea vieții, integrităţii corporale şi sănătăţii persoanelor custodiate, se menține rezoluția amânării punerii în practică a cererilor având acest obiect, prin limitarea interacțiunii cu terți din exteriorul mediului carceral, până la stabilizarea contextului epidemiologic.

Un comunicat ulterior al ANP precizează că: „În contextul dezbaterilor publice care vizează modalitatea de acordare a unei comunicări online la nivelul unei unităţi penitenciare subordonate, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a solicitat administraţiei locului de deţinere documentarul în baza căruia a fost aprobată exercitarea dreptului. Demersul vizează verificarea aspectelor de legalitate, prin raportare la prevederile actelor normative care reglementează acordarea dreptului la comunicări online.”

Liviu Dragnea, fostul lider PSD a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, pe 27 mai, în #DosarulAngajărilorFictive, fiind condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare, completul de 5 judecători menținând sentința dată în primă instanță. Ambele căi extraordinare de atac, contestația în anulare și recursul în casație, formulate de Dragnea au fost respinse de Înalta Curte de Casație și Justiție.

#DosarulPieptea –> Un fost viceprimar al Capitalei, trimis în judecată de DNA pentru că a pretins 80.000 de euro pentru aprobarea construirii unui supermarket și a unui liceu privat

Articolul precedent

Președintele Kosovo, acuzat de crime de război și crime împotriva umanității de Tribunalul Special de la Haga, pentru activitatea sa ca lider al gherilei separatiste în anii ‘90 în conflictul cu Serbia

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual