sursa: fanatik.ro
FactualSpot

Liviu Dragnea condamnat la 3 ani și jumătate cu executare. Până la finalul zilei trebuie să se predea organelor de executare

0

Liviu Dragnea a fost condamnat în #DosarulAngajărilorFictive la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Decizia este definitivă.

Această pedeapsă urmează să fie contopită cu cealaltă condamnare la închisoare la 2 ani cu suspendare, pe care acesta o are.

Conform Digi24, completul de 5 judecători a menținut sentința dată în primă instanță.

Apelul lui Liviu Dragnea a fost admis doar pe latura civilă, scăzând suma pe care o are de plătit drept prejudiciu.

Patru din cei cinci judecători ai completului s-au pronunțat pentru condamnare. Judecătorul care a făcut opinie separată a considerat că procesul ar trebui rejudecat, așa cum a cerut apărarea lui Liviu Dragnea, invocând nelegalitate a completului de 3 judecători care a dat decizia în primă instanță. CCR trebuie să se pronunțe asupra acestui aspect.

Instanța urmează acum să scrie mandatele de executare a pedepsei. Acestea vor fi transmise către Tribunalul București care, la rândul său, fiind instanță de executare, va face oficiile către poliție.

Aici vor ajunge mandatele de executare, iar ofițerii de poliție trebuie să pună în aplicare mandatele. Revenim cu precizări.

Cine sunt noii europarlamentari români? EXCLUSIV

Articolul precedent

Cele mai importante declaratii cu privire la condamnarea lui Dragnea

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual