FactualSpot

LIVE Update: Papa Francisc a ajuns la Catedrala Catolică Sfântul Iosif. Vizita Suveranului Pontif în România

0

Actualizare ora 18:13. Papa Francisc a ajuns cu papamobilul marca Isuzu la Catedrala Catolică Sfântul Iosif din Capitală, unde va ţine o predică în faţa pelerinilor.

Actualizare ora 17:30. După ce și-a ținut discursul în fața celor aflați în Catedrala Mântuirii Neamului, Somitatea Sa a rostit rugăciunea sfântă în limba latină.

Actualizare ora 17:05. Papa Francisc este primit în aplauze la Catedrala Națională, cu flori și, în mod tradițional, cu pâine și sare.

Actualizare ora 16: 25. Papa Francisc și Patriarhul Daniel fac schimb de cadouri  după discursurile rostite la Palatul Patriarhiei.

Actualizare ora 15:47. Papa Francisc a ajuns la Palatul Patriarhiei, unde urmează să aibă o întâlnire privată cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel. La Palatul Patriarhiei, Suveranul Pontif se va întâlni şi cu membrii Sinodului Permanent al BOR.

Actualizare 13: 50. Papa a ajuns la Nunțiatura Apostolică

Actualizare 13:38.  Timp de 10 minute, Papa Francisc a susținut un discurs diplomatic în fața invitaților de onoare de la Palatul Cotroceni.

Actualizare ora 13:15. Iohannis ține un discurs în fața Papei și a invitaților de la Palatul Cotroceni.

Actualizare ora 12:23 Ajuns la Palatul Cotroceni, Papa Francisc este întâmpinat de președintele Klaus Iohannis și prima doamnă.

Actualizare ora 11:09. Papa Francisc a aterizat la București. Pe Aeroportul Otopeni este așteptat de președintele Klaus Iohannis alături de soția sa. Sute de persoane așteaptă, la ora transmiterii știrii, în zona Bulevardului Kiseleff pentru a-l saluta pe Papa Francisc.

Actualizare ora 9:20. Avionul în care se află Suveranul Pontif a decolat de pe aeroportul Fiumicino, din Roma și urmează să aterizeze în București, pe Aeroportul Otopeni, în jurul orei 11: 30.

Știrea inițială

Aceste zile vor purta semnificația unui eveniment istoric pentru țara noastră. Între 31 mai și 2 iunie va avea loc călătoria apostolică a Papei Francisc în România. Este al doilea Suveran Pontif care ne vizitează țara și asta se întâmplă la 20 de ani de la vizita Papei Ioan Paul al Doilea.

Papa Francisc, pe numele său Jorge Mario Bergoglio, a fost ales în urmă cu șase ani atunci când s-a înregistrat o premieră pentru Capela Vaticanului și anume, scaunul papal a fost ocupat pentru prima oară de un non-european, cu origini argentiniene. De asemenea, este și primul Papă care a ales să folosească numele Francisc.

Somitatea Sa a ales această titulatură în memoria Sfântului Francisc din Assisi, un fost călugăr catolic italian, care a pus bazele Ordinului Franciscanilor, una din cele mai mari organizații caritabile din lume care mai există și astăzi. Alegerea s-a bazat pe trecutul Sfântului Francisc din Assini, fiind un exemplu bun de urmat datorită iubirii acestuia față de oamenii săraci, dorinței de a ajuta , a apăra și a avea în grijă pe cei care suferă datorită lipsurilor.

Papa Francisc este descris ca fiind o persoană extrem de modestă care se preocupă de diversele probleme cu care se confruntă societatea, de la protejarea ecosistemului, la sprijinul oferit celor în nevoie abordând chiar și subiecte mai puțin confortabile pentru Biserica Catolică, precum tema avortului.

Programul vizitei Papei Francisc în România

VINERI, 31 MAI 2019
 • 08:10 Plecarea cu avionul de la Aeroportul din Roma/Fiumicino către Bucureşti
 • 11:30 Sosirea la Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni, Bucureşti Primirea oficială la aeroport
 • 12:05 Ceremonia de bun venit la intrarea complexului Palatului Prezidenţial Cotroceni
 • 12:20 Vizită de curtoazie la preşedintele României în Palatul Prezidenţial Cotroceni
 • 12:50 Întâlnire cu prim-ministrul în Palatul Prezidenţial Cotroceni
 • 13:00 Întâlnire cu autorităţile, cu Societatea civilă şi cu Corpul Diplomatic în Sala Unirii din Palatul Cotroceni. Discursul Sfântului Părinte
 • 15:45 Întâlnire privată cu Patriarhul în Palatul Patriarhal
 • 16:15 Întâlnire cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române în Palatul Patriarhal. Discursul Sfântului Părinte
 • 17:00 Rugăciunea Tatăl Nostru în noua Catedrală Ortodoxă. Salutul Sfântului Părinte
 • 18:10 Sfânta Liturghie în Catedrala Catolică Sfântul Iosif. Predica Sfântului Părinte
SÂMBĂTĂ, 1 IUNIE 2019  
 • 11:30 Sfânta Liturghie, Sanctuarul marian din Şumuleu-Ciuc, Miercurea Ciuc, judeţul Harghita Omilia Sanctităţii Sale
 • 17:25  Vizită la Catedrala „Sfânta Maria Regină” din Iaşi
 • 17:45  Întâlnire Mariană cu tinerii şi cu familiile, Palatul Culturii din Iaşi, judeţul Iaşi Discurs al Sanctităţii Sale
 DUMINICĂ, 2 IUNIE 2019  
 • 11:00 Divina Liturghie cu Beatificarea celor 7 episcopi greco-catolici martiri, Câmpia Libertăţii din Blaj, judeţul Alba Omilia Sanctităţii Sale; „Regina Coeli”
 • 15:45 Întâlnire cu comunitatea romă din Blaj Salut al Sanctităţii Sale
 • 17:20  Ceremonia de rămas bun, Aeroportul Internaţional din Sibiu

Discursul Papei Francisc din Sala Unirii a Palatului Cotroceni

Articolul precedent

Analiză PeROL: Despre Marea Schismă și omul ce ne-ar putea uni–> Papa Francisc

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual