sursa foto: psnews.ro
FactualSpot

LIVE: Primul caz confirmat de contaminare cu coronavirus. Informațiile oferite de ministrul Sănătății și șeful DSU

0

O persoană din Gorj a fost contaminată cu virusul COVID-19 după ce a luat contact cu italianul care a fost săptămâna trecută în România. Încă o persoană din cercul celor care au luat contact cu cetățeanul italian este susceptibilă de această boală, rezultatul testelor este încă în așteptare.

Un echipaj ISU Dolj a preluat bărbatul în condiții sigure pentru a-l transporta și interna la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, din București.

Persoana al cărui test a fost pozitiv se afla sub monitorizare la domiciliu. Bărbatul nu prezintă simptome, potrivit informațiilor confirmate. Aceasta va fi plasată în carantină și i se va face traseul epidemiologic pentru a verifica dacă și alte persoane care s-au aflat în contact cu aceasta au fost infestate. Cei 7 membri ai familiei cu care bărbatul locuiește au fost supuși testelor, rezultatele fiind negative. Aceștia vor fi supuși sub monitorizare la domiciliu cel puțin 14 zile.

„Mai avem în lucru 33 de teste din acea zonă”, informează ministrul Sănătății.

Ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache și Șeful Departamentului de Urgență, Raed Arafat au făcut la ora 11: 35  o conferință de presă la Ministerul Afacerilor Interne.

Primul caz de coronavirus confirmat in Romania. Autoritatile indeamna la calm

Articolul precedent

Au fost puse bazele Colegiului de Informații European. 23 de state semnatare, printre care și România

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual