sursa foto: presidency.ro
SpotVideo

LIVE: Președintele României îl numește pe Nelu Tătaru în funcția de Ministru al Sănătății

0

În această dimineață, Victor Sebastian Costache și-a depus demisia din funcția de ministru al Sănătății. Reacția imediată a premierului Ludovic Orban a fost să anunțe că secretarul de stat, Nelu Tătatru, este persoana propusă pentru a fi numită noul ministru pentru sănătate.

Decretul de eliberare din funcția de ministru a domnului Costache cât și cel pentru numirea lui Nelu Tătaru au fost trimise spre semnare la Palatul Cotroceni. Potrivit normelor constituționale, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

Președintele Klaus Iohannis susține începând cu ora 14:00 declarații de presă:

Președintele României numește în funcție persoana propusă de prim-ministru în termen de 10 zile de la înregistrarea propunerii sau în același termen motivează, îi comunică prim-ministrului și face public refuzul numirii în funcție.

Președintele României poate refuza motivat, o singură dată, o propunere a prim-ministrului pentru numirea în funcția de membru al Guvernului în situația în care consideră că persoana propusă nu corespunde funcției respective.

În această după-amiază, începând cu ora 17:00, Klaus Iohannis va avea o videoconferință cu șefii de stat și de guvern al statelor Uniunii Europene pe tema măsurilor privind gestionarea epidemiei COVID-19.

Principalele declarații ale Președintelui:

  • Din perspectiva României și a priorităților noastre, intenționez să subliniez la discuții o serie de aspecte importante pentru noi;
  • În primul rând, la nivelul EU, prin Comisia Europeană au fost demarate achizițiții în comun: mănuși, echipamente de protecție, ventilatoare, echipamente de laborator.
  • La nivel european s-a decis în baza unui proiect aprobat în timpul președinției noastre constituirea unei rezerve strategice de echipamente medicale în cdrul unui mecanism european comun de răspuns la dezastre
  • România este primul stat membru al UE care a primit acceptul Comisiei pentru constituirea acestei rezerve a UE pe teritoriul țării noastre
  • Într-o primă etapă achiziția făcută de România în numele UE de 10 milioane va viza ventilatoare, măști și echipamente de protecție
  • această procedură să desfășoară independent de achizițiile făcute de Comisie, dar vom putea și noi să solicităm o parte din această rezervă strategică.

Ce trebuie să ai cu tine atunci când ieși din casă? Modelul actualizat al declarației pe proprie răspundere

Articolul precedent

Bosch anunță dezvoltarea unui test rapid pentru depistarea COVID-19, complet automatizat

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot