sursa foto: Administrația Prezidențială
SpotVideo

LIVE: Președintele Iohannis, declarații privind ultimele măsuri adoptate în lupta împotriva coronavirusului

0

O nouă ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 a avut loc astăzi, 25 martie, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 14.00.

„Am putut să constat că la nivelul Guvernului există multe proiecte foarte bune, implicare și dorință de a rezolva problemele, în așa fel încât și românii și firmele românești să treacă cât se poate de bine de această perioadă de criză. Dorim să venim cu măsuri de sprijin și pentru oamenii simpli și pentru firmele românești, pentru a nu sacrifica mai mult decât este necesar pentru a trece de această perioadă de criză”, a declarat președintele.

Iohannis a mai arătat: „Două chestiuni aș vrea să spun în acest context, 2 măsuri convenite cu premierul și miniștri care au participat la această întâlnire:
  1. Se conturează o rectificare bugetară extraordinară care se face în această stare de urgență pe două paliere. Este nevoie pentru a aloca mai mulți banii pentru sănătate. A doua chestiune se referă la românii care, din varii motive, nu mai pot merge la serviciu, este nevoie de bani pentru a suplini banii care se alocă pentru șomaj tehnic.
  2. Guvernul este pregătit ca mâine să dea OUG care permite amânarea plății ratelor la bancă pentru persoane fizice și pentru firmele din România. La cerere, plata ratelor se poate amâna cu până la 9 luni deci, practic, ratele pot fi amânate până la sfârșitul acestui an. Suntem convinși că până atunci economia își va reveni.”

La întâlnire au participat:

  • Prim-ministrul României, Ludovic Orban
  • Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela
  • Ministrul Finanțelor Publice, Vasile Cîțu
  • Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă
  • Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu
  • Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru

În urma ședinței, Președintele Iohannis este așteptat să facă declarații de presă, privind ultimele măsuri adoptate:

Bilanțul zilnic din România: 144 cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19, 86 persoane vindecate și 13 decese

Articolul precedent

Românii își vor putea amâna ratele bancare pentru 9 luni. Mâine Guvernul va adopta OUG care va permite păsuirea plăților

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot