sursa foto: presidency.ro
SpotVideo

LIVE: Președintele face un nou apel la cetățeni pentru respectarea restricțiilor. Solicitare către Ministrului Sănătății pentru suplimentarea locurilor la ATI

0

Președintele Iohannis susține o conferință de presă la Palatul Cotroceni, prin care face un noul apel la adresa cetățenilor să respecte măsurile de siguranță impuse de autoritățile statului. În finalul declarațiilor, Klaus Iohannis răspunde la întrebările adresate de către jurnaliști.

„Nu ne putem permite supraaglomerarea spitalelor și imposibilitatea secțiilor de terapie intensivă de a mai primi și trata cazurile severe. În acest sens, am solicitat prim-ministrului și Ministrului Sănătății să evalueze în timp real necesarul de paturi de la ATI și să crească capacitatea secțiilor de ATI pentru a fi pregătite și pentru situații mai grave” a anunțat marți seară Klaus Iohannis.

Cel mai dramatic este că în ciuda eforturilor uriașe ale medicilor, mulți, pre mulți români pierd zilnic lupta cu acest virus. in spatele statisticilor seci se află familii îndurerate și o suferință profundă.” a declarat Președintele României  despre situația epidemiologică actuală care riscă să atingă foarte curând un prag alarmant.

Este un act de maximă transparență să comunicăm toate aspectele care să îi facă până și pe cei mai reticienți dintre noi să conștientizeze gravitatea situației” a explicat președintele. „Fără un efort colectiv va fi însă imposibil să reușim, de aceea face din nou apel la cetățeni să fie prudență și să respecte cu strictețe toate reglementările în vigoare.

Întrebat despre valoarea diferită a coeficientului de infectare la nivelul Municipiului București  care este de de peste 3, potrivit INSP și 2,69, valoarea comunicată de Grupul de Comunicare Strategică, în analiza strategiei prin care autoritățile ar dori să amâne măsurile sugerate de CNSU, Iohannis a răspuns: „este ciudat ca două instituții guvernamentale dau două rezultate diferite. este urgentă nevoie de corelare a datelor între instituții li aștept ca Guvern să clarifice aceste probleme de urgență.

Menționăm că valoarea coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitor este de 2,69 raportat la populația de 2.151.665 de locuitori, fără a lua în calcul persoanele cu reședință pe teritoriul Capitalei.

Parlamentul a ales cine este succesorul la șefia ANCOM după demisia lui Sorin Grindeanu. Ce atribuții va avea Vlad Stoica

Articolul precedent

Cod penal modificat: confiscarea extinsă a bunurilor dobândite în legătură cu infracțiunea, chiar și de la terți

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot