sursa foto: cotidianul.ro
SpotVideo

LIVE: Parlamentul participă la o ședință online pentru votarea decretului de prelungire a stării de urgență

0

Cele două Camere ale Parlamentului se află joi, 16 aprilie, începând cu ora 12.00, într-o ședință online, în cadrul căreia se va dezbate şi vota solicitarea preşedintelui Iohannis cu privire la prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României, instituită prin Decretul nr. 240/2020.

Miercuri, 15 aprilie, Comisiile parlamentare (juridică, de apărare şi pentru sănătate) au dat rapoarte pozitive, prin care au susținut demersul preşedintelui de a prelungi starea de urgență. Totodată, Comisiile de politică economică, afaceri europene, muncă, transporturi şi învăţământ au avizat favorabil decretul.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 14 aprilie, decretul privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României, începând cu 15 aprilie, pentru o nouă durată de 30 de zile.

În situaţia în care Parlamentul nu încuviinţează starea instituită, Preşedintele României revocă de îndată decretul, măsurile dispuse încetându-şi aplicabilitatea.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu este de acord cu prelungirea stării de urgență: „Ni se cere să dăm un cec în alb pentru prelungirea stării de urgenţă cu încă 30 de zile, lucru cu care nu pot fi de acord pentru că Guvernul până acum nu a fost capabil să vină cu nişte date prin care să ne arate care este situaţia reală pe tărâmul medico-sanitar. Cifrele aparent sunt bune, dar trebuie să ţinem cont de numărul foarte mic de testări. Acum cifrele sunt bune (…) şi atunci de ce mai prelungim starea de urgenţă?”

De asemenea, liderul Pro România, Victor Ponta, a anunţat că parlamentarii partidului nu vor vota decretul, considerând că preşedintele şi premierul nu au ţinut cont de solicitările pe care le-a formulat anterior.

Ministerul Sănătății anunță că femeile însărcinate aflate în izolare/carantină și anumite categorii de pacienți vor face testul COVID-19

Articolul precedent

7.707 este numărul de români infectați cu coronavirus, conform ultimei raportări a Grupului de comunicare strategică. 1.357 s-au vindecat, iar 387 au decedat

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot