sursa foto: vreauschimbare.ro
SpotVideo

LIVE: „O pădure cât o țară.” Klaus Iohannis a deschis Campania națională de împădurire

0

Preşedintele României Klaus Iohannis, premierul interimar Ludovic Orban, premierul desemnat Florin Cîțu și Costel Alexe, propus pentru reînvestirea ca ministru al Mediului, participă astăzi la evenimentul „O pădure cât o țară.”

Evenimentul are loc în localitatea Uliești, județul Dâmbovița. Ministerul Mediului a anunțat că în cadrul acestei campanii vor fi deschise, în toate judeţele ţării, peste 13.000 de şantiere de împădurire.

Klaus Iohannis a declarat: „Pădurea trebuie protejată, este inadmisibil ca în secolul XXI să mai avem tăieri ilegale masive”; „Avem probleme de mediu. Pădurile sunt bune nu doar pentru a te plimba în ele sau a da lemn, ci pentru a avea aer curat.”

„Trebuie să fim foarte conștienți că problema climei e una cât se poate de serioasă. Încălzirea globală este un fapt și pentru noi poate să fie un fapt foarte negativ. Există riscul ca în sudul țării să se formeze zone deșertice”, a mai arătat președintele României.

Activista pentru mediu, Greta Thunberg, a transmis ieri un mesaj românilor, în cadrul Comisiei Europene de atingere a neutralităţii climatice europene în 2050, ce a avut loc la Bruxelles. „Bună, numele meu este Greta Thunberg şi sunt o activistă pentru mediu din Suedia. Vă îndemn să vă alăturaţi mişcării Fridays for Future din România şi să o sprijiniţi. Fiţi uniţi împotriva tăierilor ilegale de copaci şi împotriva distrugerii planetei noastre. Avem o singură planetă şi trebuie să o protejăm. Trebuie să protejăm ecosistemele, biosfera şi natura. Ne vedem în stradă!”, le-a transmis românilor Greta.

Sesiunea din martie a Parlamentului European se mută de la Strasbourg la Bruxelles. Cum a influențat coronavirusul instituțiile europene?

Articolul precedent

Incediul izbucnit într-o proprietate din București agravează starea de poluare a Capitalei

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot