sursa foto: signsofthelastdays.org
SpotVideo

LIVE: Noi informații despre situația pacienților diagnosticați cu coronavirus din România

0

Joi, 05 martie, începând cu ora 12.30 are loc o conferință de presă cu scopul de a prezenta noi informații cu privire la situația COVID-19 în România. Cei doi români care fuseseră infectați pe nava Diamond Princess s-au vindecat și vor fi aduși, în perioada următoare în țară.

Astăzi vor fi recoltate 27 de probe din Timișoara, a anunțat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Grupul de Comunicare Strategică a publicat joi, 05 martie, un comunicat în care a arătat că la nivel național sunt în carantină instituționalizată 38 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11311 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Vă reamintim că pe teritoriul României au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Un pacient, primul depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat. Ceilalți 5 pacienți sunt internați la Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, starea acestora de sănătatea fiind în acest moment bună.

În cursul zilei de ieri, 4 martie, au fost înregistrate 69 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1011 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Anchetele epidemiologice la Suceava și Timișoara continuă pentru a identifica toate persoanele cu care pacienții depistați pozitiv ieri au intrat în contact.
Facem apel la rudele persoanelor depistate pozitiv să respecte regulile de carantină și izolare și să nu încerce să viziteze pacienții internați, pentru că aceștia stau în izolare completă până când sunt declarați vindecați.

Cei doi cetățeni români infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) și internați într-un spital din Japonia au fost declarați vindecați și vor fi externați. Cetățenii români se vor întoarce în țară.

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus) la nivel european și global, făcând precizarea că România se numără printre statele cel mai puțin afectate de acest virus.

Astfel, până la data de 4 martie 2020, au fost raportate 3.351 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

#DosarulColectiv –> În motivarea deciziei, judecătorii au arătat că inculpații au dat dovadă de cinism, rea-credință și lipsă de respect față de suferințele victimelor

Articolul precedent

Candidatul PNL la CJ Ilfov, Hubert Thuma: „Există o discrepanță uriașă între București și Ilfov. Nu există un plan comun pentru o dezvoltare coerentă”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot