sursa foto: radioinfinit.ro
SpotVideo

LIVE: Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță măsurile fără precedent luate cu precădere în Suceava

0

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, face noi declarații de la Palatul Victoria pentru a anunța situația actuală a crizei medicale de pe teritoriul României.

Potrivit ministrului, la momentul declarațiilor totalul cazurilor de coronavirus înregistrate în țara noastră a ajuns la 3183, ceea ce înseamnă 445 de noi cazuri depistate în 24 de h, cea mai mare creștere până în prezent. 281 de persoane s-au vindecat, iar 116 au decedat.

Nelu Tătaru a specificat că personalul Direcției de Sănătate Publică este insuficient pentru a face față crizei medicale declanșate de pandemia coronavirus, astfel încât se va face o suplimentare de personal de peste 25% din capacitatea actuală, ceea ce reprezintă 1000 de persoane. La fel se va proceda și în privința personalului ambulanțier.

De asemenea, ministrul a anunțat că va fi adoptată o Hotărâre de Guvern prin care serviciile medicale și contractul cadru se vor  prelungit pe perioada stării de urgență, trimiterile și rețetele rămân valabile în acest regim, iar prezentarea cardului de sănătate nu este necesară. Actul va ma implementa norme care vor face posibilă emiterea de rețete în format electronic.

A fost inițiat un program de finanțare de la Ministerul Sănătății pentru unitățile care efectuează teste real-time PCR. Astfel, până în prezent au fost achiziționate încă 10 astfel de aparate care pot furniza rezultatul testului în termen de 45 de minute.

Potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, Suceava a înregistrat până ieri cel mai mare număr de persoane infectate cu COVID-19: 701 persoane infectate în județ, dintre care 200 de persoane reprezintă personal medical al SJU Suceava.

Ieri, ministrul Sănătății însoțit de noul secretar de stat din Ministerul Sănătății, Ionel Oprea, s-au deplasat la Suceava pentru a gestiona situația declanșată din Spitalul Județean. Patru medici militari au fost repartizați pentru a prelua conducerea spitalului și încă alți 20 de medici din țară vor fi realocați. Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu a preluat funcţia de manager al spitalului.

Bogdan Dima: Scopul inițial declarat al stării de urgență este nobil, dar dacă durează prea mult, se transformă într-o justificare a autoritarismului

Articolul precedent

Încă 445 de persoane infectate cu coronavirus în România. 281 de persoane au fost declarate vindecate și 116 persoane au decedat

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot