sursa foto: Facebook/PNL.ro
SpotVideo

LIVE: Ludovic Orban, declarații de la Palatul Victoria cu privire la demisia ministrului Sănătății, Victor Costache

0

Premierul Ludovic Orban este așteptat să facă declarații de la Palatul Victoria, începând cu ora 10.30:

„Am luat act de această demisie, îi voi transmite președintelui Klaus Iohannis această demisie pentru a putea să se emită decretul de revocare”, anunță Ludovic Orban.

Premierul a mai arătat: „Aproape 5 luni de zile Victor Costache a făcut parte din Guvernul pe care îl conduc, am făcut echipă și împreună am luat o serie de decizii importante benefice pentru sistemul medical. Regret demisia domnului ministru, pe de altă parte o înțeleg și îi mulțumesc pentru buna colaborare pe care am avut-o.”

„Îi voi propune domnului Președinte pentru funcția de Președinte al Sănătății pe domnul secretar Nelu Tătaru. Echipa de la ministerul Sănătății a fost, este și va fi în prima linie a bătăliei contra coronavirus. Deja stăpânește bine tot planul de măsuri.

Voi continua să întăresc echipa de la minsterul Sănătății, își va crește în continuare capacitatea de a face față provocărilor fără precedent provocate de coronavirus. Urmărim în continuare obiectul de creștere al capacității de diagnosticare. INSP, în baza recomandărilor venite de la Comisia Europeană, a instituit un sistem de diagnosticare stabilind care sunt prioritățile de diagnosticare. Toate aceste priorități devin valabile”, a mai declarat prim-ministrul.

În această dimineață, 26 martie, ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a semnat demisia. În acest moment nu se știe cu exactitate motivul din spatele acestei decizii, însă este problematic faptul că un actor principal în aceste zile de criză, medic chirurg de profesie, alege să demisioneze.

Prin urmare, Nelu Tătaru, secretar de stat în ministrul Sănătății devine ministru interimar. Se vehiculează că Victor Costache nu și-a dat demisia, ci aceasta i-a fost cerută de Ludovic Orban pentru proasta gestionare a crizei de coronavirus.

Victor Costache, ministrul Sănătății, a demisionat

Articolul precedent

Toți cetățenii Bucureștiului vor fi testați de acasă pentru coronavirus. După Capitală urmează toată țara

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot