sursa foto: Administrația Prezidențială
SpotVideo

LIVE: Klaus Iohannis solicită Parlamentului să acționeze cu celeritate în numirea unui Guvern săptămâna viitoare

0

În contextul depunerii mandatului de către premierul propus, Florin Cîțu, Klaus Iohannis face, în acest moment, declarații, la Palatul Cotroceni.

Principalele declarații ale președintelui Iohannis au fost:

  • Florin Cîțu și-a depus azi mandatul, un gest politic pe care îl respect. Dovedește maturitate politică în contextul coronavirusului
  • Decizia nu schimbă cu nimic faptul că România are un Guvern care funcționează, Guvernul Orban care ia toate deciziile necesare. Datorită acestor măsuri, chiar dacă mai drastice, dar luate la timp, numărul infectărilor a rămas destul de mic
  • Solicit Parlamentului să lucreze cu celeritate, astfel ca săptămâna viitoare să avem un Guvern stabil, împreună cu care să mă dedic luptei contra coronavirusului. Prioritatea zero e protejarea cetățenilor

Procedura legală pentru numirea Guvernului țării trebuie reluată după ce azi, Florin Cîțu, premierul desemnat de Președinte și-a depus mandatul cu puțin timp înainte de ședința în plen a Parlamentului în care Guvernul urma să fie votat.

Astfel, în primă etapă, Președintele trebuie să poarte consultări cu partidele reprezentate în Parlament și cu grupurile parlamentare minoritare.

În urma consultărilor, Președintele va desemna un candidat pentru funcţia de prim-ministru, acesta putând fi o persoană desemnată anterior. Așadar Ludovic Orban ar putea fi din nou prim-ministrul desemnat, așa cum se vehiculează și după cum chiar Florin Cîțu a lăsat de înțeles. În postarea de pe Facebook, Cîțu a explicat de ce și-a depus mandatul: „Cred cu tărie că pentru a avea succes, în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru.”

Florin Cîțu fusese desemnat de către Președintele Iohannis pentru funcția de prim-ministru în data de 26 februarie.

Domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri”, a arătat Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă, în cursul zilei de joi, 12 martie.

Florin Cîțu renunță la funcția de premier, în ultimul ceas. Președintele a luat act de depunerea mandatului

Articolul precedent

LIVE: Ministrul Sănătății după Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Bilanțul COVID-19 România: 59

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot