SpotVideo

LIVE: Klaus Iohannis primește Premiul European „Coudenhove-Kalergi” de la Prințul Nikolaus von Liechtenstein

0

La Palatul Cotroceni are loc miercuri, 04 martie, ceremonia de decernare a Premiului European „Coudenhove-Kalergi” pentru anul 2020, primit de preşedintele României Klaus Iohannis. Premiul îi este acordat de către Alteța Sa Serenisimă, Prințul Nikolaus von Liechtenstein, Președintele Societății Europene Coudenhove-Kalergi.

Totodată, la eveniment participă și Donald Tusk, președintele Partidului Popular European și fost președinte al Consiliului European, care este așteptat să rostească un laudatio. După ceremonie, la ora 14.00, Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu domnul Donald Tusk, conform agendei președintelui.

Decizia de acordare a Premiului European „Coudenhove-Kalergi” Președintelui României a fost adoptată de membrii Societății Europene Coudenhove-Kalergi pentru „meritele sale deosebite de politician care, prin dedicarea pentru valorile europene, contribuie decisiv la consolidarea integrării României în comunitatea statelor europene”, apreciindu-se, de asemenea, că „acțiunea sa politică are un rol exemplar într-o Europă care a fost divizată în trecut.”

Premiul European „Coudenhove-Kalergi” se numără printre cele mai prestigioase distincții decernate, la fiecare doi ani, unor personalități care și-au adus contribuția la proiectul unei Europe unite și pașnice și este decernat de către Societatea Europeană Coudenhove-Kalergi, înființată în 1978 în memoria „marelui vizionar european” Richard von Coudenhove-Kalergi, conform CaleaEuropeană.ro.

Contele Richard von Coudenhove-Kalergi (1894-1972) a dezvoltat ideea unei Europe unite la scurt timp după Primul Război Mondial, ca o contrapondere la ideile totalitare ale fascismului, național-socialismului și comunismului. În 1923, a fondat Uniunea Pan-Europeană, contribuind, de asemenea, prin ideile sale, la fondarea instituțiilor europene. Coudenhove-Kalergi a fost primul laureat al Premiului Carol cel Mare al orașului Aachen, în 1950.

Carantină sau concediu? Ce riști dacă nu rămâi în izolare pentru COVID-19 conform indicațiilor?

Articolul precedent

Ministrul Mediului solicită demiterea lui Glăman, șeful Gărzii de Mediu București. Proteste cu măști de gaz sunt anunțate în fața ministerului

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot