sursa foto: Administrația Prezidențială
SpotVideo

LIVE: Klaus Iohannis face noi declarații privind ultimele măsuri împotriva coronavirusului. România a trecut la Scenariul 4

0

Marți, 31 martie, începând cu ora 13.00, a avut loc la Palatul Cotroceni o nouă ședința de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

De această dată au participat:

  • Prim-ministrul României, Ludovic Orban,
  • Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela,
  • Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru,
  • Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru,
  • Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

În urma ședinței, președintele Klaus Iohannis susține o declarație de presă:

Președintele și-a început declarația cu un gând bun pentru cetățenii din municipiul Suceava și celelalte 8 comune limitrofe care se află în carantină instituită prin Ordonanța Militară nr.6, adoptată ieri seară de către ministrul de Interne.  „Decizia autorităților e cea corectă. Dragi suceveni, nu sunteți singuri, suntem alături de voi!” a spus Președintele.

Un gând bun și o încurajare a exprimat și pentru medici și personalul medical.”Noi toți românii ne uităm la voi cu speranță cu încredere, sunteți linia de apărare a populației împotriva acestei epidemii. Știu că nu este simplu și știm cu toții că, din păcate, vor veni zile și mai grele, dar avem încrede în voi, iar noi politicienii, instituțiile vom face tot ceea ce este necesar pentru a asigura materialele de protecție de care aveți nevoie.” au fost încurajările adresate de Klaus Iohannis.

În ședința susținută alături de premier, cei 3 miniștri și secretarul de stat MAI, președintele a analizat măsurile adoptate în sistemul medical și procedurile ce trebuie îndeplinite pentru susținerea funcționării la capacitate cât mai mare a serviciilor medicale. Conducerile tuturor spitalelor au fost solicitate să realizeze instructaje adaptate stării de urgență în care ne aflăm. Citește AICI ce măsuri se aplică în sistemul medical în Scenariul 4 de pandemie. De asemenea, achizițiile materialelor de protecție trebuie să continue.

În final, oficialii au discutat măsurile de protecție socială, plățile de șomaj tehnic și șomaj, măsuri speciale pentru căminele de bătrâni și alte situații. „Am cerut să ne ocupăm cu precădere de categoriile mai vulnerabile” a anunțat Președintele.

Bilanțul total de îmbolnăviri cu coronavirus în România: 2245. 220 de persoane s-au vindecat, iar 69 au decedat

Articolul precedent

Piețele asiatice de animale sălbatice au fost redeschise. China revine la sursa coronavirusului

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot