sursa foto: informatia-zilei.ro
SpotVideo

LIVE: Închiderea şcolilor până pe 22 martie este una din măsurile de prevenție adoptate de CNSSU

0

Luni, începând cu ora 16.00, a avut loc ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, la sediul Ministerului Afacerilor Interne. La finalul ședinței au fost anunţate declaraţii de presă.

Toate şcolile şi grădinţele vor fi închise începând de miercuri, 11 martie, până pe 22 martie. Există posibilitatea ca măsura să fie prelungită, dacă situația o va impune.

„Astăzi am avut o discuție legată de mai multe subiecte. Sigur, am luat decizia care vă va fi prezentată de domnul ministru, decizia de suspendare a cursurilor în învățământul preuniversitar pe o perioadă limitată, cu posibilitate de prelungire. 11 martie-22 martie inclusiv”, a anunțat premierul Orban.

O altă mădură adoptată este suspendarea transporturilor regulate de persoane pentru toate cursele Italia-România din 10.03 până pe 21.03, ora 12.

Potrivit G4Media, unul dintre scenariile de lucru de la nivelul Ministerului Educației este modificarea structurii anului școlar, prin devansarea vacanței de Paști.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, până astăzi, 09 martie, la nivel național au fost confirmate 17 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României. Două noi cazuri au fost astă confirmate la Bucureşti şi Buzău.Dintre cei 17 cetățeni care au contactat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați.

Cele 12 persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) și internate în spitale de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța și Craiova au o starea generală de sănătate bună, iar pacienții în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizați cu atenție.

Până în prezent, au fost înregistrate 18 dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal, în care sunt cercetate 26 de persoane. Pentru mai multe informații cu privire la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, puteți citi următorul ARTICOL.

PSD cere alți miniștri în schimbul celor cu aviz negativ. Cîțu poate să nu facă nimic în așteptarea votului din Parlament. Ce spune regulamentul?

Articolul precedent

Președintele Parlamentului European este în carantină. Dezbateri despre situația COVID-19 în UE, acum la Bruxelles

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot