sursa foto: france24.com
SpotVideo

LIVE: Al șaselea caz de coronavirus, confirmat în România

0

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat miercuri, 04 martie, cel de-al șaselea caz de coronavirus, confirmat în România. Este vorba despre un bărbat de 71 de ani, din Suceava, care s-a întors din regiunea Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.

Potrivit primelor informații, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase, prezentând simptome de febră și frisoane, acolo unde a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că bărbatul prezintă și alte probleme de sănătate. Acesta a mai precizat că va fi făcută o anchetă epidemiologică și că pasagerii din autocarul cu care s-a întors bărbatul de 71 de ani vor fi plasați fie în carantină, fie în izolare.

Tot astăzi a fost confirmat și cel de-al cincilea caz de COVID-19, conform ministrului Sănătății, Victor Costache. Băiatul de 16 ani ar fi nepotul pacientului diagnosticat ieri cu coronavirus. Bărbatul în vârstă de 47 de ani, din Timișoara, s-a întors din Italia în urmă cu două săptămâni și este cel care a călătorit în același avion alături de femeia depistată pozitiv cu coronavirus în data de 28 februarie.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, au ținut o conferință de presă cu privire la cele două cazuri de români confirmate astăzi cu COVID-19:

Pacientul cu numărul 5 infectat cu COVID-19 în România

Articolul precedent

#DosarulColectiv –> În motivarea deciziei, judecătorii au arătat că inculpații au dat dovadă de cinism, rea-credință și lipsă de respect față de suferințele victimelor

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot